LAB-APPARATUUR

PICOLINE

PROCESTECHNOLOGIE VOOR R&D

De picoline serie is ontwikkeld door Hosokawa Alpine voor het malen, ziften of mengen van ultra-kleine batches poeders of suspensies van <1 g tot enkele grammen. Het is een modulair concept, bestaande uit een platform met acht afzonderlijke functiemodules en accessoires.

De picoline apparatuur voldoet aan de hoogste technische normen en toonaangevende technologie waar Hosokawa om bekendstaat. De picoline apparatuur is afgeleid van bestaande Hosokawa-technologieën, zodat een proces dat met een picoline-machine is ontwikkeld, probleemloos kan worden opgeschaald.

Table-top design

Picoline apparaten zijn ontworpen voor bedieningsgemak, onderhoud en reinigbaarheid. Ze worden gebruikt in onderzoeksinstituten en op R&D-afdelingen van bedrijven; overal waar mini-hoeveelheden poeder moeten worden verwerkt. De picoline biedt de meeste natte en droge procesmogelijkheden voor ultra-kleinschalige productie op de markt.

De basis van de picoline is een platform, bestaande uit een behuizing in een ergonomisch tafelontwerp, waar afzonderlijke functiemodules in kunnen worden geplaatst. De compacte afmetingen maken installatie in een laboratoriumzuurkast mogelijk. Het platformoppervlak is gemaakt van geborsteld roestvrij staal, perfect voor snelle en eenvoudige reiniging. De gestandaardiseerde controller voor alle picoline functiemodules is ruimtebesparend in het ontwerp geïntegreerd, net als de elektrische en mechanische componenten die nodig zijn voor de werking van de respectieve functiemodule, afhankelijk van de individuele platformvariant.

Het product wordt toegevoerd via een adapter die op alle functiemodules kan worden aangesloten. Het voordeel is dat andere modules naar wens kunnen worden toegevoegd.

Het systeem wordt bestuurd door middel van een aanraakpaneel met geïntegreerde microprocessor in het platform. Zodra de gebruiker de betreffende functiemodule selecteert, wordt het opgeslagen besturingsprogramma automatisch geactiveerd. Bedrijfsgegevens, instellingen, stroomdiagrammen en trendcurven kunnen op verschillende weergaveniveaus worden gevisualiseerd.

Elk platform heeft een LAN-interface voor printer, afstandsbediening en voor de verbinding met LIMS-systemen. De export van csv-gegevensbestanden naar USB-geheugensticks is ook mogelijk.

 • Kenmerken
  • Modulair concept voor het fijnmalen, ziften of mengen van poeders of suspensies
  • Bestaat uit drie componenten die met elkaar worden gecombineerd: het platform, de functiemodules en de accessoires
  • Verschillende functiemodules verkrijgbaar
  • Ontwikkeld om minimale hoeveelheden product te verwerken, vanaf slechts enkele grammen
 • Modellen
  • Afmetingen (zonder functiemodule en accessoires): L 893 mm x B 616 mm x H 488 mm
  • Gewicht: ca. 80 kg
  • Aanraakscherm
  • Microprocessor, CAN-bus, I/O-poorten, power pack
  • Hoofdschakelaar, verbindingskabel, 3 USB-verbindingen, 2 connectoren
  • Draaibare adapter voor mediatoevoer om bevestiging van de betreffende module aan het platform mogelijk te maken
 • Toebehoren

  Afhankelijk van de bedrijfsmodus (batch of continu) en de batchgrootte, is er diverse optionele randapparatuur beschikbaar, zoals mengers, doseerunits, injectieunits, productcollectoren, externe ventilatoren of afdichtvloeistofunits, allemaal afgestemd op uw toepassing.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze poederverwerkingsapparatuur voor laboratorium- en R&D-werk, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer