BATCH-MENGERS

CPM

CONISCHE PEDDELMENGER

De conische peddelmenger (CPM) is de nieuwste generatie poedermengers van Hosokawa, ontwikkeld voor low en medium shear batch mengen. De CPM is ontworpen voor het mengen van poeders, granules en vaste stoffen met vloeistoffen.

De CPM is een multifunctionele menger voor processen waar hoge accuratesse en snel mengen met beperkte productbeschadiging belangrijk zijn.

WERKINGSPRINCIPE

De mengketel van de CPM is conisch gevormd en uitgerust met een centrale peddelrotor. Als deze draait, creëert de rotor een combinatie van verticale en axiale beweging in de ketel. De peddels geleiden het product naar het oppervlak van de batch, waar het wordt gedispergeerd en de zwaartekracht in het centrum van de menger dwingt het product terug naar beneden om zo een continue beweging te creëren gedurende de mengcyclus, zelfs bij lage snelheid.

Het mengproces kan geoptimaliseerd worden door de mengenergie te beheersen, wat bereikt wordt door de rotatiesnelheid aan te passen. De conische peddelmenger heeft een typische rotorsnelheid tussen 1 en 10 m/s.

 • Kenmerken
  • Robuust en slim ontwerp
  • Geschikt voor meervoudige processen
  • Minimale productbeschadiging
  • Optimale temperatuurcontrole
  • Energiezuinig
  • Snelle en volledige lediging
 • Toepassingen

  De conische peddelmenger is geschikt voor een brede variëteit aan procestoepassingen, waaronder:

  • Mengen van fragiele poeders en ‘instant’ agglomeraten
  • Mengen van poeders met vloeistoffen
  • Steriliseren en pasteuriseren van productbatches
  • Hoge-temperatuur-verwerking van poeders en vloeistoffen
  • (Vacuum) drogen bij lage temperatuur met vloeistofterugwinning
 • Modellen

  De conische peddelmenger (CPM) is verkrijgbaar in diverse grootten. Een aantal grootten met hun typische kenmerken is hieronder weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie is op aanvraag beschikbaar.

  Volume
  [l]50500100020003000 - 15.000> 15.000
  Keteldiameter [mm] 500 1000 1250 1550 1750 - 3000 op aanvraag
  Uitlaatdiameter [mm] 80 150 250 250 300 - 500 op aanvraag
  Hoogte, incl. motor en bolsegmentschuif [mm] 1250 2500 3200 4000 4500 - 7250 op aanvraag
  Typisch motorvermogen [kW] 0,25 - 1,1 2,2 - 11 4 - 15 7,5 - 30 op aanvraag op aanvraag

MENGSYSTEMEN

Hosokawa Micron ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve procesapparatuur en -systemen. Hierdoor kunnen we bij het ontwerpen van nieuwe poedermengsystemen putten uit een ongeëvenaarde hoeveelheid knowhow. In een poedermengsysteem moeten de apparatuur, processtappen en op elkaar inwerkende parameters allemaal samenwerken als een integrale oplossing om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw totale systeem te garanderen. Daarom selecteren, configureren en integreren we alle componenten en processen zorgvuldig bij het ontwerpen van een poedermengsysteem.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

In onze Proeffabriek in Doetinchem bieden wij u de mogelijkheid om uw specifieke proces te testen op onze meng- en droogapparatuur. Het is mogelijk om de Nauta vacuümdroger te testen met uw product (tot 6 m³ productvolume) om ervoor te zorgen dat de PSD van uw product niet wordt beschadigd op een batch van volledige grootte. We zijn ook in staat om op methanol gebaseerde dragers te drogen op onze DMR flash droger.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van vaste stoffen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer