BATCH-MENGERS

CYCLOMIX

HIGH-SHEAR IMPACT MENGER

De Cyclomix is een multifunctionele, high-shear impact menger en agglomerator die geschikt is voor diverse toepassingen. Hij combineert verschillende processen in één enkele machine en is de ideale keuze voor een intensieve thermische verwerking met een hoge energie-invoer; hoge dispersiegraad en homogeniteit en ultrakorte cyclustijden.

De Cyclomix verwerkt ook gemakkelijk pasteuze producten, vloeistoffen en slurries met verschillende eigenschappen.

WERKINGSPRINCIPE

De mengketel van de Cyclomix is conisch gevormd en heeft een centrale rotor die draait met een snelheid tot 30 m/s. De snelheid van de rotor creëert centrifugale krachten die het product naar de vaatwand verplaatsen waar de vorm van de ketel een opwaartse beweging veroorzaakt. Het deksel leidt het product naar het midden van de menger en bovenaan dispergeert een impact mes op efficiënt wijze cohesieve poeders en vloeistoffen.

De Cyclomix kan een hoge mate van vloeistofdispersie en agglomeraatgrootte-homogeniteit bereiken bij zeer korte verwerkingstijden. Langs de wand wordt een zone met hoge afschuivingskrachten gecreëerd die leiden tot snelle opbouw van agglomeraten en het impact mes beheerst de maximale agglomeraatgrootte.

Dit intensieve mengproces vlakbij de wand verzekert een efficiënte warmteoverdracht tussen de temperatuurgeregelde mantelwand en het product. Dit maakt een optimale temperatuurbeheersing van het product mogelijk en zeer nauwkeurige agglomeratie met smeltbindmiddelen en het snel drogen van vochtige agglomeraten.

De Cyclomix is een multifunctionele, high shear impact menger die geschikt is voor diverse toepassingen. Hij combineert verschillende processen in één enkele machine en is de ideale keuze voor het intensief thermisch verwerken met hoge energie-invoer; hoge dispersiegraad en homogeniteit en ultra-korte cyclustijden.

 • Toepassingen

  Toepassingen omvatten onder meer:

  • Intensief mengen van cohesieve poeders, slurries en vloeistoffen
  • Agglomereren door de warmte- of vloeistoftoevoeging
  • Coating van poeders met poeders of vloeistoffen
  • Dispersie van pigmenten
  • Metallic bindmiddelverwerking van poederlakken
  • (Vacuum) drogen bij lage temperatuur met vloeistofterugwinning
  • Langzaam mengen van cohesieve poeders, slurries en vloeistoffen
  • Verdichten van poeders
  • Sferonisatie deeltjes
  • Malen & de-agglomereren
  • Verwarming en koeling
  • Chemische reacties
 • Modellen

  De Cyclomix high-shear impact menger/agglomerator is verkrijgbaar in verschillende grootten, beginnend bij 100 ml (Mini-Cyclomix lab menger). Van een aantal standaardmodellen zijn hieronder enkele typische kenmerken weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie over alle modellen is op aanvraag beschikbaar.

  Volume
  [l]5155015050010002000
  Keteldiameter [mm] 300 530 650 950 1400 1840 2250
  Uitlaatdiameter [mm] 80 100 150 200 300 350 400
  Hoogte, incl. motor [mm] 280 670 713 823 1178 2657 3125
  Typisch motorvermogen [kW] 0,75 - 5,5 1,5 - 15 4 - 30 11 - 75 30 - 110 45 - 160 65 - 240
 • Systemen

  Hosokawa Micron ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve procesapparatuur en -systemen voor een breed scala aan producten en markten. Hierdoor kunnen we bij het ontwerpen van nieuwe poedermengsystemen putten uit een ongeëvenaarde hoeveelheid knowhow.

  In een poedermengsysteem moeten de apparatuur, processtappen en op elkaar inwerkende parameters allemaal samenwerken als een integrale oplossing om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw totale systeem te garanderen. Daarom selecteren, configureren en integreren we alle componenten en processen zorgvuldig bij het ontwerpen van een poedermengsysteem.

  Nauta menger poeder proces systeem

MENGSYSTEMEN

Hosokawa Micron ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve procesapparatuur en -systemen voor een breed scala aan producten en markten. Hierdoor kunnen we bij het ontwerpen van nieuwe poedermengsystemen putten uit een ongeëvenaarde hoeveelheid knowhow. In een poedermengsysteem moeten de apparatuur, processtappen en op elkaar inwerkende parameters allemaal samenwerken als een integrale oplossing om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw totale systeem te garanderen. Daarom selecteren, configureren en integreren we alle componenten en processen zorgvuldig bij het ontwerpen van een poedermengsysteem. Nauta menger poeder proces systeem.

Lees meer over onze systeemoplossingen

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van vaste stoffen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer