BATCH-MENGERS

VITOMIX

LINTSCHROEFMENGER

De Vitomix lintschroefmenger is een mid-shear menger die ultrakorte doorlooptijden mogelijk maakt, met tot achtmaal meer transportvolume dan conventionele lintschroefmengers. De Vitomix heeft een breed werkingsbereik met rotortipsnelheden van 0,4 tot 6,0 m/s.

Deze multifunctionele lintschroefmenger combineert zachtaardig en mid tot low shear mengen in één compacte machine. Daarmee is de Vitomix ideaal voor het toevoegen van vloeistoffen en creëert een homogeen mengsel zonder kluitenbrekers. De Vitomix lintschroefmenger is energiezuinig en bespaart bovendien mengtijd.

Werkingsprincipe

Werkingsprincipe Vitomix Werkingsprincipe Vitomix

De Vitomix is uitgerust met twee symmetrische lintschroeven, gemonteerd op een orbitale arm die het product van de bodem van de ketel naar de oppervlakte transporteren. Door de zwaartekracht valt het materiaal vervolgens in het midden van de ketel weer naar beneden, terwijl de hoge draaisnelheid van de agitator zorgt voor mid-shear mengen in zeer korte batchtijden.

Een onderscheidend kenmerk van de Vitomix is de dubbele lintschroef die een transportcapaciteit mogelijk maakt tot achtmaal die van standaard conische schroefmengers. Het resultaat is een substantiële verbetering in mengefficiëntie en een veel efficiënter en sneller mengproces, zelfs bij lagere snelheden.

 • Kenmerken
  • Betrouwbare Nauta mengtechnologie, verbeterd om tot achtmaal sneller te mengen
  • Combineert zachtaardig en mid tot low shear mengen één machine
  • Toevoeging van vloeistoffen, resulterend in een homogeen mengsel, zonder kluitenbrekers
  • Coaten van poeders met poeders
  • Snel mengen van poeders, pasteuze producten en slurries
  • Snelle en volledige lediging met bodemschuif
  • Energiezuinig
 • Modellen

  De Vitomix lintschroefmenger is verkrijgbaar in diverse grootten. Een aantal grootten met hun typische kenmerken is hieronder weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie is op aanvraag beschikbaar.

  Volume[m³]0,51235710
  Keteldiameter [mm] 1230 1530 1900 2160 2550 2850 3200
  Ketelhoogte [mm] 1260 1690 1890 2430 2870 2990 3350
  Hoogte, incl. motor [mm] 1590 2270 2480 3380 3860 3990 4570
  Typisch motorvermogen [kW] 1,1 - 5,5 3 - 18,5 5,5 - 30 7,5 - 45 15 - 75 22 - 90 30 - 110
 • Systemen

  Hosokawa Micron ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve procesapparatuur en -systemen voor een breed scala aan producten en markten. Hierdoor kunnen we bij het ontwerpen van nieuwe poedermengsystemen putten uit een ongeëvenaarde hoeveelheid knowhow.

  In een poedermengsysteem moeten de apparatuur, processtappen en op elkaar inwerkende parameters allemaal samenwerken als een integrale oplossing om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw totale systeem te garanderen. Daarom selecteren, configureren en integreren we alle componenten en processen zorgvuldig bij het ontwerpen van een poedermengsysteem.

  Vitomix bulk solids mengsysteem

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van vaste stoffen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer