MENGSYSTEMEN

voor poeder- en bulkgoed

POEDERMENGSYSTEMEN

In een poedermengsysteem moeten de apparatuur, processtappen en interacterende parameters allemaal samenwerken als een integrale oplossing om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw totale systeem te garanderen. Daarom selecteren, configureren en integreren we bij Hosokawa Micron zorgvuldig alle componenten en processen bij het ontwerpen van een poedermengsysteem.

Mengsystemen op maat

Hosokawa Micron biedt een breed scala aan mengtechnologieën. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de ideale partner om uw mengoperatie te transformeren tot een op maat gemaakt poederverwerkingssysteem, van basisingrediënten tot eindproduct.

Mengsysteem voor poeders en bulkgoed

Transport & Handling

Hosokawa Micron biedt flexibele en effectieve oplossingen voor transport en handling van poeders, granulaten en stortgoederen. Onze benadering van ontwerp tot toepassing zorgt ervoor dat de meest voordelige en effectieve behandelingsoplossingen worden gebruikt, variërend van mechanisch en aero-mechanisch tot pneumatisch transport. Al onze systemen worden op maat vervaardigd met de focus op veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en hygiëne.

Doseren & WegenDoseren & Wegen

Nauwkeurige dosering en betrouwbare afvulsystemen met gewichtsregeling zijn essentieel voor de kwaliteit van uw proces en eindproduct. Wij ontwerpen doseer-, weeg- en vulsystemen om aan elke behoefte te voldoen: van vloeistoffen tot poeders, zeer lage tot zeer hoge toevoersnelheden en batch- of continue toevoer.

Mengen

Ons mengerassortiment omvat mengers met lage, gemiddelde en hoge afschuiving voor zowel batch- als continu-operatie. We vinden een balans tussen uw specifieke toepassing, producteigenschappen en upstream- en downstreamprocessen om de juiste mengtechnologie voor u te bepalen.

Verkleinen & ZiftenVerkleinen & Ziften

De verkleinings- en zifttechnologieën van Hosokawa Micron zijn snel en efficiënt voor tal van toepassingen. We helpen u de beste oplossing te vinden op basis van uw productspecificaties, toepassing en de benodigde voor- en nabewerking.

Verpakken & Opslag

Van bulksilo's tot hoppers en IBC-containers, wij bieden een verscheidenheid aan verpakkingen en bulkopslagoplossingen voor zowel grondstoffen als eindproducten, inclusief het nauwkeurig en veilig stofvrij vullen van poeders. Onze doseer- en weegsystemen zijn geschikt voor verpakken in vaten, zakken en IBC-systemen.

Besturing & ProcesautomatiseringBesturing & Procesautomatisering

De poedermengsystemen van Hosokawa Micron bevatten optimaal geïntegreerde hardware- en softwarebesturingen om een constant hoge productkwaliteit onder wisselende omstandigheden te garanderen. We kunnen ergonomische en visuele HMI-PLC-panelen leveren, inclusief batch traceability, operator-identificatie, service op afstand, alerts en datarapporten op maat, om u volledig inzicht te geven in uw productieprocessen.

Ruim 100 jaar ervaring

Hosokawa Micron ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve procesapparatuur en -systemen voor een breed spectrum aan producten en markten. Hierdoor kunnen we putten uit een ongeëvenaarde hoeveelheid kennis bij het ontwerpen van nieuwe poedermengsystemen.

Innovatief Testcentrum

Onze onderzoeks- en testfaciliteiten bevatten een ruime keuze aan mengapparatuur voor de meest uiteenlopende fabrieksconfiguraties. Onze bekwame en deskundige experts zijn beschikbaar om het best mogelijke mengsysteem voor uw proces te bepalen, dat aan al uw eisen voldoet.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze systeemoplossingen voor het mengen van vaste stoffen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer