SYSTEEMOPLOSSINGEN

voor de poederverwerkende industrie

PROCESAUTOMATISERING

Automatisering en opslag / lediging

De opslag van grote hoeveelheden stortgoed gebeurt in silo's, big bags en containers, voorzien van automatische loshulpmiddelen voor een veilige extractie van de benodigde producthoeveelheid uit de container. Bij grotere capaciteiten wordt het legen van de zakken automatisch gedaan; bij kleinere loscapaciteiten wordt het handmatige losproces meestal ondersteund door mechanische apparaten (zoals hijswerktuigen).

Automatisering en transport

De toepassing van automatiseringstechnologieën op het gebied van stortgoedtransport - bestaande uit zowel mechanische systemen (schroeftransporteurs, emmerliften, kettingtransporteurs) als pneumatische systemen (transport onder overdruk en door vacuüm, luchttransportkokers) heeft een zeer sterke impact op de productie en productiviteit. Het maakt het mogelijk om zelfs zeer grote bulkhoeveelheden op een betrouwbare en veilige manier over grote afstanden te transporteren zonder menselijke tussenkomst.

Automatisering en doseren / wegen

Op het gebied van doseren en wegen maakt de automatisering een hogere meetnauwkeurigheid mogelijk en heeft  naast een verhoging van de productiviteit  vooral invloed op de productkwaliteit. Van groot belang zijn de productieregistraties en batchprotocollen die worden vastgelegd en gearchiveerd door het receptbeheersysteem.

Het primaire expertisecentrum van de Hosokawa Groep voor procesautomatisering is Hosokawa Solids Solutions, met vestigingen in Duitsland en Spanje. Hosokawa Solids Solutions heeft meer dan 50 jaar ervaring in bulk-handlingsystemen. Ontdek de oplossingen van Hosokawa Solids Solutions voor de automatisering van processystemen.

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?

Voor meer informatie over onze automatiseringsoplossingen voor poederprocessystemen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.