SYSTEMEN & COMPONENTEN

Process technologies for tomorrow.

AUTOMATISERING & BESTURING

Onze belofte:

Door procesapparatuur te integreren met een efficiënte besturingsinfrastructuur maximaliseert Hosokawa Micron de waarde door uitvaltijd en kosten te verminderen via analyse-, rapportage- en meldingsmechanismen. Wij passen altijd de nieuwste normen toe, zoals EN-IEC 60204-1 en EN-IEC 60079-14 voor de elektrische installatie, EN-ISO 13849-1 voor veiligheidsgerelateerde besturingszaken op onze machines en IEC 61511/IEC 61508 om de procesveiligheid te waarborgen.

ONZE PROJECTAANPAK

 1. Begrijpen
  Onze verkoop- en technische teams werken nauw samen met klanten om hun behoeften en doelstellingen te begrijpen en oplossingen te ontwikkelen die aan hun specifieke eisen voldoen.

 2. Motiveren
  Wij werken samen met onze klanten om de ideale oplossing te vinden. Wij brengen onze technische expertise in om de klant te voorzien van kennis van de nieuwste architecturen voor het specifieke proces, rekening houdend met de doelstellingen en beperkingen van de klant.

 3. Ontwikkelen
  Onze ontwerpteams werken een uitgebreide oplossing uit met elektrische systemen en een gedetailleerde architectuur om te optimaliseren voor de parameters van de doelstellingen van de klant.

 4. Implementeren
  Onze teams zijn verantwoordelijk voor het leveren van de juiste bouwstenen en service om de hardware- en software-infrastructuur bij de klant te implementeren met volledige tests, kwaliteitscontroles en procedures.

 5. Ondersteunen
  Via online en on-demand ondersteuning op locatie en jaarlijkse onderhoudscontracten maken onze klantenserviceteams de technische en zakelijke ondersteuningsbehoeften van onze klanten voor geïntegreerde automatiseringsoplossingen mogelijk en lossen deze op.

FOOD- EN FARMATOEPASSINGEN

Om aan de FDA-voorschriften te voldoen (waaronder de CFR 21 Part 11 voor de farmaceutische markt) moet de werking van het besturingssysteem worden gevalideerd. Een aantal zaken is vastgelegd in regelgeving van de FDA en om hieraan te voldoen heeft de industrie zich verenigd en de "Good Automation Manufacturing Practice" (GAMP) ontwikkeld en vastgelegd. Onze engineers werken zeer frequent op basis van GAMP.

GAMP stelt voor gefaseerd te werk te gaan. Enkele resulterende documenten die we zullen opleveren:

 • Functionele of technische specificatie (FS)
 • Functionele ontwerpspecificatie (FDS)
 • Specificatie van het hardwareontwerp (HDS) / specificatie van het softwareontwerp (SDS)
 • Fabrieksacceptatietestplan (FAT) en locatieacceptatietestplan (SAT).
 • Validatie van de installatiekwalificatie (IQ)
 • Validatie van de operationele kwalificatie (OQ)

BATCH- & CONTINU-SYSTEMEN

Voor onze batchverwerkingssystemen leveren wij rigide oplossingen in de chemische, farmaceutische, mineralen- en voedingsmiddelenindustrie. Hosokawa Micron begrijpt de behoeften van de klant en implementeert de beste oplossing voor de primaire doelstellingen van de klant. Op het gebied van procesoplossingen kan Hosokawa Micron een reeks batchgeoriënteerde apparatuuronderdelen en systemen leveren. Voor de besturing van deze apparatuur gebruiken wij de ISA S88-methode, die richtlijnen geeft voor het ontwerp en de specificaties van batchbesturingssystemen.

Onze continue processen vereisen controle van compromisloze kwaliteit, immers het proces moet 24 uur per dag, 7 dagen per week op een veilige en betrouwbare manier worden gecontroleerd. Onze systemen worden daarom uitsluitend gebouwd met eersteklas merken. Met onze partners in besturingssystemen hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd in het samenstellen van de juiste configuratie voor uw proces.

HMI: ONS VENSTER OP UW PROCES

Hosokawa Micron B.V. biedt de keuze uit drie besturingssystemen. De eerste twee zijn sterk ontwikkelde standaarden binnen ons bedrijf.

 1. Delta besturingssysteem
 2. Siemens besturingssysteem
 3. Klantspecifiek besturingssysteem

Delta besturingssysteem
Het Delta besturingssysteem is een eenvoudig, vast besturingssysteem tegen lage kosten. Dit besturingssysteem is zeer geschikt voor kleine en eenvoudige systemen. Service op afstand is bij dit systeem niet beschikbaar.

Siemens besturingssysteem
Het Siemens besturingssysteem is een systeem dat uw proces echt tot leven brengt. Binnen dit besturingssysteem hebben wij een uitvoerige standaard ontwikkeld, met een hoge mate van flexibiliteit binnen deze standaard. Elk type batchproces kan binnen deze standaard worden aangestuurd. Voor dit systeem is service op afstand beschikbaar.

Klantspecifiek besturingssysteem
Ook buiten onze twee standaarden om kunnen wij aan uw besturingswensen (merk, filosofie) voldoen.

REMOTE SUPPORT

Remote Support is een essentieel onderdeel van industriële automatisering om machinestilstand op te lossen, processen te beheren en de productie in minder tijd op gang te krijgen. Tijdens de Covid-pandemie, toen reizen sterk werd beperkt, zorgde service op afstand ervoor dat we onze klanten ondanks reisbeperkingen van dienst konden blijven. Technici kunnen alles doen wat ze normaal zouden doen - zoals PLC's, HMI's en robots programmeren, wijzigen en bewaken - vanaf elke plek en met elk apparaat. Dit bespaart ondersteuningskosten en verhoogt de beschikbaarheid van machines.

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?

Voor meer informatie over onze oplossingen voor besturing en automatisering van poederprocessystemen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer