GECERTIFICEERD WERKPLATFORM

Snel en eenvoudig te installeren en te verwijderen.

GECERTIFICEERD WERKPLATFORM VOOR CONISCHE KETELS

Hosokawa Micron biedt een standaard oplossing om snel en eenvoudig een veilig werkplatform te realiseren in conische reactorketels.

Voor inspectie, reparaties en onderhoud van procesinstallaties moeten er af en toe werkzaamheden worden uitgevoerd binnenin de reactorketel. Bij grotere installaties vinden die werkzaamheden meestal op hoogte plaats. Dit brengt risico's met zich mee en veiligheidsmaatregelen zijn dan ook noodzakelijk, zoals het creëren van een veilig werkoppervlak.

In cylindrische en vierkante ruimtes met een horizontaal vloeroppervlak is dat eenvoudig te realiseren door een steiger te bouwen. In een conische ketel is dat echter een stuk gecompliceerder. Gangbare voorzieningen om werkzaamheden veilig uit te voeren in een conische reactorketel variëren van een ladder in het mangat hangen tot het inbouwen van een volledig werkplatform binnenin de ketel.

Hosokawa Micron heeft nu een veilige en gecertificeerde oplossing ontwikkeld die eenvoudiger, sneller te plaatsen en daardoor ook economisch voordeliger is dan de tot nu toe beschikbare middelen.

Uitklapbaar werkbordes

Voor inspectie of werkzaamheden aan het hoofd van de zwaaiarm heeft Hosokawa Micron een hangladder met uitklapbordes ontwikkeld.

De keteldeksel is gewoonlijk voorzien van een mangat. De ladder wordt door het mangat in de ketel gehesen en aan de rand van het gat vastgehaakt, waarbij de onderzijde van de ladder tegen de ketelwand rust. De monteur kan vervolgens via de ladder afdalen in de ketel, het werkbordes uitklappen en heeft beide handen vrij om werkzaamheden uit te voeren.

Volledig werkplatform

Bij groter onderhoud, bijvoorbeeld als de gehele zwaaiarm gedemonteerd moet worden en men derhalve ook in het midden van de ketel moet kunnen staan, biedt een uitklapbordes onvoldoende werkoppervlak om veilig te kunnen werken. Een volledig werkbordes is dan noodzakelijk. In een conische ketel is dit niet eenvoudig te realiseren.

Hosokawa Micron merkte dat veel opdrachtgevers hiervoor een inbouwplatform op maat laten maken. Een standaard oplossing is er immers niet. Feitelijk probeert iedereen het wiel opnieuw uit te vinden, met verschilllende methoden en materialen. En iedere zelfbedachte oplossing moet vanzelfsprekend gekeurd en gecertificeerd worden.

Veilig, vlot en efficiënt

Bij de oplossing die Hosokawa hiervoor heeft ontwikkeld vormt de hangladder met uitklapbordes de basis. Deze kan namelijk eenvoudig worden uitgebreid met standaard vloerelementen waarmee iemand snel en eenvoudig een volledig werkplatform kan realiseren, zonder permanente voorzieningen in de ketelwand.

Daarmee is de hangladder met uitklapbordes van Hosokawa, zowel met als zonder volledig platform, de ideale oplossing om veilig te werken in conische reactorketels.

Voordelen

  • Veilig
  • Gekeurd en gecertificeerd
  • Ergonomisch
  • Eenvoudig en vlot te plaatsen en verwijderen
  • Optimale bewegingsvrijheid
  • Altijd beide handen vrij
  • Voordelig door standaardisatie

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze oplossingen voor reparatie en onderhoud aan poederverwerkingssystemen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.