VERKLEINEN

MOLENS & ZIFTERS

Hosokawa Alpine levert al meer dan 120 jaar procestechnologische machines en systemen voor de productie van fijne poeders. Hun molens en zifters worden gebruikt in tal van toepassingen: voor minerale grondstoffen, in de chemische industrie, voor de fabricage van farmaceutische producten, cosmetica, voedingsmiddelen en voor recyclingtoepassingen.

Of je het nu deeltjesverkleinen, microniseren, verpulveren, vergruizen of gewoon malen noemt, bij Hosokawa Alpine kunnen ze u helpen. Dankzij onze brede expertise op het gebied van toepassingen kunnen zij u helpen bij het selecteren van de technologie die het beste werkt voor uw toepassing. Ze zijn flexibel genoeg om een compleet systeem te ontwerpen en te leveren voor de meest unieke toepassingen, maar hun standaardaanbod is economisch en acceptabel voor de meeste maaltoepassingen.

Elke zifter van Hosokawa Alpine is ontworpen voor eenvoudige bediening en onderhoud. De deeltjesgrootte kan eenvoudig worden aangepast door de ziftersnelheid of luchtstroom te wijzigen, terwijl het modulaire ontwerp eenvoudig toegang biedt tot de interne componenten van de zifter. De unieke mechanische ontwerpen produceren hoge terugwinningspercentages van fijne deeltjes, tot wel 90%. De gestroomlijnde componenten resulteren in een lagere drukval en leiden vervolgens tot een lager energieverbruik en lagere bedrijfskosten.

Ieder materiaal stelt speciale eisen aan het processysteem. Om aan deze eisen te voldoen, producereert Hosokawa Alpine oplossingen op maat. Hun brede assortiment van verschillende maal- en ziftermodellen maakt selectie van het meest geschikte machinetype voor de betreffende taak mogelijk, rekening houdend met technische en economische aspecten, evenals hoge energie-efficiëntie. Testen in het testcentrum in Duitsland met het te verwerken materiaal maken het mogelijk het proces te ontwerpen en te optimaliseren lang voordat de daadwerkelijke investeringsbeslissing wordt genomen.

PROCESS TECHNOLOGIES FOR TOMORROW

Meer weten?

Als u meer wilt weten over onze maal- en zifttechnologieën, neem dan contact met ons op:

Contactformulier