DIERVOEDERS

Process technologies for tomorrow.

PROCESSSYSTEMEN VOOR VISVOER

Gefabriceerd visvoer is een belangrijk onderdeel van commerciële aquacultuur, omdat het evenwichtige voeding biedt voor gekweekte vissen. Visvoer in de vorm van kleine pellets of korrels levert de voedingsstoffen in een stabiele en geconcentreerde vorm, waardoor de vissen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De ruwe grondstoffen in dit specifieke geval zijn notoir moeilijk te verwerken. Ze kunnen nat zijn, in de vorm van een slurry, cake of zelfs droog, ze hebben slechte stromingseigenschappen en de neiging tot samenklonteren. Visproducten zijn ook gevoelig voor temperatuur. Als je deze moeilijkheden toevoegt aan de eisen voor kleur en smaak, is het gemakkelijk te begrijpen waarom de keuze voor de juiste droger cruciaal is.

Kosten-effectieve verwerking

Het drogen van visvoer met de DMR flashdroger is zeer effectief gebleken en leidt tot aanzienlijke besparingen in proceskosten. Visvoer dat wordt geproduceerd in traditionele drogers blijkt een kostbare operatie te zijn, wat leidt tot ongewenste agglomeraten die vervolgens extra malen vereisen. In tegenstelling hiermee kan de DMR molen droger, zelfs de moeilijkste producten drogen, de-agglomereren en classificeren tot een fijn en uniform product, in één efficiënte stap.

Het combineren van meerdere processtappen in één machine vereenvoudigt het proces en verlaagt de operationele kosten. Met de introductie van de DMR kunnen zelfs problematische producten nu efficiënt worden gedroogd en geclassificeerd in slechts één processtap. Het resultaat is een fijn, uniform product.

Afhankelijk van de producteigenschappen kan het systeem ook worden bediend als een gesloten circuit met inerte gassen. Bovendien staat de DMR bekend om zijn drukbestendige ontwerp. De DMR flitsdroger verbruikt minder thermische energie per kilogram verdampt water, vereenvoudigt het proces, verlaagt operationele kosten en is milieuvriendelijker dan traditionele equivalenten.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van diervoeders, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer