DIERVOEDERS

Process technologies for tomorrow.

VERWERKEN VAN ZEEALGEN TOT DIERVOEDING

Het omzetten van dode zeealgen in poedervormige diervoeding is een uitstekend voorbeeld van circulariteit. Het malen, mengen en drogen van deze algen resulteert in een volledig natuurlijk gecalcineerd zeewier, dat rijk is aan verschillende mineralen. Dit gecalcineerde zeewier wordt verrijkt met magnesiumoxide en is geschikt als organisch veevoer in poedervorm. Het resulterende product werkt als een zuurbuffer, reguleert het zuur in de maag van een koe om de spijsvertering te bevorderen en  naast de voordelen voor de gezondheid  vermindert het ook de productie van methaan.

Een belangrijke vereiste voor het mengproces van gecalcineerd zeewier en magnesiumoxide is het minimaliseren van de hoeveelheid stof die door het poedervormige eindproduct wordt geproduceerd, omdat dit problemen oplevert voor boeren, met als gevolg onnodig productverlies van het voer tijdens het doseerproces in silo's, en ook voor het vee, omdat het fijne poeder irritatie in de neus/longen kan veroorzaken.

Ideale oplossing met mogelijkheid tot opschalen

De bewezen Flexomix-technologie van Hosokawa vormt de basis van het op maat ontworpen proces. De Flexomix continue menger / agglomerator is boven een wervelbeddroger geplaatst. Het is voorzien van twee poedertoevoeren – één voor het gecalcineerde zeewier en één voor de magnesiumoxide – en vervolgens ook een vloeibare toevoer voor het op te spuiten bindmiddel. Om stofvorming te verminderen, wordt een grotere deeltjesgrootte gecreëerd – van 5 micron tot 200 micron. Dit verbetert de stromingseigenschappen zodat het poeder niet te veel stof produceert. Deze grotere deeltjes gaan vervolgens naar de droger waar het overtollige water in een continu proces wordt gedroogd.

Het gehele agglomereer-, meng- en droogproces moet worden geoptimaliseerd om onder- of overbelasting van het continue systeem te voorkomen. Met het besturingssysteem kunnen de operators het recept voor de verhouding magnesiumoxide of vloeistof naar behoefte aanpassen. Eventuele toekomstige schaalvergroting is eenvoudig omdat er zonder problemen nog een droger aan de agglomerator kan worden toegevoegd. Tijdens het ontwerpproces wordt rekening gehouden met veiligheid, inclusief gevarenanalyse, bijvoorbeeld door regelaars of sensoren toe te passen.

Hulp nodig bij het opzetten van uw proces?

Testcentrum in Doetinchem

Laat u adviseren door Hosokawa Micron, experts in voedselverwerkings-, droog- en maaltechnologieën, om ten volle te kunnen profiteren van de enorme groei in de markt voor insecteneiwitten. Onze Testfabriek in Doetinchem biedt geweldige mogelijkheden om apparatuur, parameters en processen te testen, zowel op proef- als op productieschaal, om te verzekeren dat uw productkwaliteit en operationele efficiëntie het maximale rendement op uw investering genereren voor uw bedrijf.

Testen is de basis voor een succesvol product of proces en ons ontwikkelteam staat altijd klaar om u te helpen bij het verkennen van nieuwe processen en toepassingen. Er is apparatuur beschikbaar van lab- tot productieschaal. Daarnaast hebben we huurapparatuur beschikbaar voor batch-drogen.

Veelvoorkomende uitdagingen bij het verwerken van algen

Als u geïnteresseerd bent om uw productieuitdagingen voor de verwerking van algen te bespreken, neem dan contact op met Hosokawa Micron. We kunnen u helpen met een reeks vragen over deze snelgroeiende sector, zoals:

  • Hoe poeders van de hoogste kwaliteit te verkrijgen, voor de beste opname en vertering;
  • De meest geschikte meng-, droog- en agglomereertechnologieën voor het verwerken van zeealgen;
  • De voordelen van Hosokawa-technologieën ten opzichte van traditionele verwerkingsmethoden;
  • Hoe u uw algenverwerkingslijn het best kunt plannen, testen en verbeteren.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van diervoeders, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer