ENERGIE & MILIEU

Process technologies for tomorrow.

PROCESAPPARATUUR VOOR BATTERIJEN

Terwijl de batterijenmarkt wereldwijd groeit, staan batterijfabrikanten onder druk om de prestaties van batterijen te verbeteren, hun ecologische voetafdruk te verkleinen en kosten te verlagen. Als onderdeel van de Hosokawa Group is Hosokawa Micron B.V. in een ideale positie om bestaande en opkomende batterijproducenten te helpen deze uitdagingen aan te gaan en hun concurrentievoordeel te versterken.

Voldoen aan de eisen van de klant

Of het nu gaat om elektrische voertuigen of consumentenelektronica en draagbare apparaten, batterijgebruikers willen sneller opladen, een hogere laadcapaciteit en een langere levensduur van de batterij in het algemeen. Tegelijkertijd willen producenten compactere batterijen met een hogere energiedichtheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

Processtappen in de batterijproductie

Als leider in poederverwerkingstechnologie levert Hosokawa hoogwaardige apparatuur en systemen voor gebruik in tal van stappen van het batterijproductieproces, zowel voor massaproductie als R&D-doeleinden, waaronder:

Hosokawa procesoplossingen voor de productie van batterijen

Hosokawa Micron Group lanceert nieuw merk 'On'

De Hosokawa Micron Group biedt een breed scala aan procesoplossingen voor de productie en recycling van lithium-ionbatterijen. Daarvoor hebben wij het merk 'On' in het leven geroepen. Dit nieuwe merk identificeert onze productlijn voor de productie van Energy Performance Materials. On' staat voor de energie en kracht achter het project. Ontdek hier alles wat de Hosokawa Micron Group batterijfabrikanten te bieden heeft:

Drogen

DMR flashdroger DMR flashdroger

De actieve materialen of precursors voor de kathode zoals nikkel, mangaan en kobaltoxiden moeten worden gedroogd en gemalen. Dit kan worden gedaan met behulp van Hosokawa poederverwerkingsapparatuur, waaronder.

  • DMR flashdroger voor het efficiënt continu-drogen van slurries en filterkoeken
  • Nauta vacuümdroger voor batchdrogen van kleinere volumes
  • CPD conische paddeldroger die hoge temperaturen combineert met vacuüm voor lastige, vluchtige stoffen of extreem lage vochtgehaltes

Ultrafijn malen

ACM air classifying mill ACM air classifying mill

Voor optimale batterijprestaties – dat wil zeggen met een hoge bruikbare capaciteit, snelle oplaadtijden en een lange levensduur – is het belangrijk dat de actieve materialen in batterijen een goed gedefinieerde deeltjesgrootteverdeling hebben en kleine deeltjes om een groter oppervlak te creëren. Dit wordt bereikt door het ultrafijn malen van de actieve poeders.

De volgende maaloplossingen van Hosokawa worden het meest gebruikt in de batterijenindustrie:

  • ACM air classifying mill
  • AFG fluidized bed jet mill

Beide molens kunnen een extreem fijne en smalle deeltjesgrootteverdeling bereiken. Naast het verwerken van kathodematerialen zoals lithium-kobaltoxide of precursors op basis van mangaan, kunnen de molens ook worden gebruikt voor anodematerialen (grafiet en silicium).

Grafiet afronden

Grafiet heeft van nature een schilferige structuur en een laag stortgewicht, twee eigenschappen die de capaciteit van een batterij beperken. Om de prestaties van de batterij te verbeteren worden de grafietdeeltjes 'afgerond', om het stortgewicht en de 'bevochtigbaarheid' te verbeteren. Hosokawa-molens kunnen worden gebruikt om zowel natuurlijk als synthetisch grafiet af te ronden. Natuurlijk grafiet is in beginsel goedkoper, maar synthetisch grafiet is al bolvormig, dus het kost minder energie om het af te ronden tijdens het maalproces, wat uiteindelijk tijd en kosten bespaart.

Voor het afronden van synthetisch grafiet is de classificeermolen Zirkoplex ZPS de machine bij uitstek. Natuurlijk grafiet kan worden afgerond met de Alpine Particle Rounder APR. Deze machine is hier speciaal voor ontwikkeld. Belangrijk om te weten is dat alle Hosokawa-molens voorzien kunnen worden van een keramische slijtagebescherming.

High-shear mengen en coaten

Cyclomix high-shear batch menger Cyclomix high-shear batch menger

Om de stromingseigenschappen van de precursors te verbeteren is high-shear (oftewel hoog-intensief) mengen voor batterijfabrikanten meestal de beste oplossing. Dit kan ook zorgen voor een sterke coating van bijvoorbeeld carbon black en bindmiddelen rond de precursors om de geleidbaarheid verder te verbeteren. Afhankelijk van de specifieke behoeften, bieden wij apparatuur variërend van high-shear tot ultra-high-shear, zoals:

  • Cyclomix batchmenger
  • Modulomix continumenger
  • Nobilta batchmenger
  • Mechanofusion ultra-high-shear-menger (mechanische fusie)

Alle Hosokawa molens en mengers kunnen desgewenst worden geleverd met een slijtvaste coating voor een optimale zuiverheid van de actieve materialen.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Vanwege de complexiteit van de batterijproductie kan het vinden van de juiste oplossing een kwestie van vallen en opstaan zijn. We bieden daarom een 'try before you buy'-aanpak.

In onze testcentra (2000 m² bij Hosokawa Micron in Nederland en 3000 m² bij Hosokawa Alpine in Duitsland) kunnen we testen uitvoeren voor klanten.

En als dat door de producten of hoeveelheden niet mogelijk is, kunnen we dummymaterialen testen of kunnen klanten onze apparatuur in hun eigen omgeving gebruiken zodat ze zelf testen kunnen uitvoeren. Neem contact met ons op voor meer informatie!

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van batterijen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer