ENERGIE & MILIEU

Process technologies for tomorrow.

PROCESSYSTEMEN VOOR KERNMATERIAAL

De Hosokawa Groep is een vertrouwde en betrouwbare partner voor procesapparatuur en systemen voor de verwerking van uw gevaarlijke stoffen, met bewezen referenties in de nucleaire en aanverwante industrieën. Hosokawa biedt procestechnologie voor nucleaire brandstof (MOX), opwerking van plutonium en verarmd uranium, drogen en immobiliseren van besmette stoffen.

MENGEN VAN KERNMATERIAAL

De Nauta® conische schroefmenger heeft zijn nut bewezen bij de productie van splijtstof. Hij kan worden gebruikt voor het mengen van uraniumoxiden, voor het mengen van plutonium (gewonnen uit gebruikte reactorbrandstof) met verarmd uranium  bij de productie van brandstof met gemengd oxide (MOX) en ook voor de opwerking van plutonium van militaire kwaliteit (uit militaire bronnen) voor de productie van nucleaire splijtstofstaven voor de productie van elektriciteit.

DROGEN & IMMOBILISEREN VAN BESMETTE STOFFEN

De Nauta® vacuümdroger kan worden gebruikt om het drogestofgehalte van reinigingsmiddelen te verhogen. Hij is ook geschikt voor het drogen van (licht) verontreinigde materialen voorafgaand aan immobilisatie voor langdurige afvalopslag.

Het immobilisatieproces kan worden uitgevoerd met een Flexomix menger/agglomerator. Deze mengt een stollend mengsel met verontreinigd nat kernmateriaal en water.

VERKLEINEN, COMPACTEREN & CONTAINMENT

Naast apparatuur om te mengen, drogen en agglomereren, levert de Hosokawa Groep ook apparatuur om te malen, compacteren en containment oplossingen voor het verwerking van en omgang met gevaarlijke stoffen.

Hosokawa Micron biedt procesapparatuur en technologieën van enkele apparaten tot grootschalige systeemoplossingen op maat. Ons principe is om betaalbare, high-performance oplossingen te leveren die voldoen aan zowel de huidige eisen als de langetermijnuitdagingen van onze klanten.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor nucleaire toepassingen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer