CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

PROCESAPPARATUUR VOOR KATALYSATOREN

Hosokawa Micron fabriceert en levert meng- en droogapparatuur voor de productie van heterogene katalysatoren.

Preparatie van het dragermateriaal (carrier)

De DMR flashdroger is zeer geschikt voor het produceren van katalysatordragers uit slurries. En het heeft een groot voordeel ten opzichte van conventionele droogapparatuur: de DMR is namelijk veel energiezuiniger!

Dragermaterialen worden conventioneel gedroogd met behulp van een sproeidroger, die moet worden toegevoerd in de vorm van een suspensie. De DMR flash droger kan echter worden gevoed met slurries maar ook met filterkoeken of pasteuze producten. Daarom kan vóór thermische droging een veel energie-efficiënter, mechanisch ontwateringsproces worden toegepast.

Drymeister (DMR) flash droger

Impregneren van dragers met actieve stoffen

Nauta® mengers en vacuümdrogers zijn zeer geschikt voor het impregneren van katalysatordragers met actieve groepen. Ze bieden een mild meng- en droogproces, noodzakelijk omdat de relatieve grootte van de katalysator zowel de activiteit als de selectiviteit zou kunnen bepalen. Door temperatuur en/of druk tijdens het proces aan te passen, kan elk type impregnering worden bereikt.

De drager wordt geïmpregneerd door toevoeging van de oplossing in de mixer vlak voor het roerwerk, waarbij ervoor wordt gezorgd dat het actieve ingrediënt gelijkmatig wordt verdeeld over de drager. Na toevoeging kan het product worden gedroogd en kan het oplosmiddel worden teruggewonnen.

Na toevoeging van de actieve stoffen kan het materiaal ook worden gecalcineerd of gedroogd met behulp van de Nauta vacuümdroger, ofwel onder een inerte atmosfeer of, afhankelijk van de kwaliteit na het drogen, kunnen de zuurstofniveaus langzaam worden verhoogd bij bepaalde temperaturen om de metalen op de drager te passiveren.

Nauta® vacuümdroger

Malen en compacteren

Naast mengers en drogers kan de Hosokawa Group ook maal- en compacteringsapparatuur leveren, geschikt voor de productie van katalysatoren.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Proeffabriek in Doetinchem

In onze Proeffabriek in Doetinchem bieden wij u de mogelijkheid om uw specifieke proces te testen op onze meng- en droogapparatuur. Het is mogelijk om de Nauta vacuümdroger te testen met uw product (tot 6 m³ productvolume) om ervoor te zorgen dat de PSD van uw product niet wordt beschadigd op een batch van volledige grootte. We zijn ook in staat om op methanol gebaseerde dragers te drogen op onze DMR flash droger.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van heterogene katalysatoren, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer