CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

PROCESAPPARATUUR VOOR PIGMENTEN & TONER

De Hosokawa Micron Group is al vele jaren een vertrouwde leverancier van tonersystemen aan gerenommeerde fabrikanten wereldwijd. Aanvankelijk bestond printertoner uit gewoon koolstofpoeder. Om de kwaliteit te verbeteren werd de koolstof later vermengd met een polymeer. De tonerproductie bestond traditioneel uit het samenstellen van de ingrediënten, gevolgd door breken, malen, ziften en na-mengen.

Dit proces resulteert in tonerdeeltjes van verschillende afmetingen en met een niet-sferische vorm. De ontwikkeling van chemisch geproduceerde toners (CPT) bracht andere proceseisen met zich mee. Hosokawa Micron biedt diverse poederverwerkingsoplossingen die perfect geschikt zijn voor de vervaardiging van pigmenten en chemisch geproduceerde toners (CPT).

VACUÜMDROGEN

Nauta vacuumdroger Nauta vacuumdroger

De Nauta vacuümdroger kan grote hoeveelheden chemisch geproduceerde toner drogen tot het gewenste vochtgehalte. Vanwege het hoge vacuümniveau kan het product worden gedroogd bij lage temperaturen, waardoor wordt vermeden dat het product smelt of agglomereert in de droger.

Dankzij het ontwerp en onze ervaring kunnen we de drogers tot 22 m³ bouwen met een vrijdragende mengschroef. Dit betekent dat er geen extra ongecontroleerde warmte wordt ontwikkeld door een schroefondersteuning, aangezien het ontwerp van de aandrijving sterk is en de schroef niet hoeft te worden ondersteund.

Lees meer »

Drying inorganic pigments

DMR flashdroger DMR flashdroger

Een anorganisch pigment is een natuurlijk of synthetisch metaaloxide, sulfide of ander zout dat wordt gebruikt als kleurstof voor verf, kunststof en inkt. Cruciaal bij de extrusie van gekleurde polymeren is de extrusiedruk (moet laag zijn) en het vochtgehalte van het pigmentpoeder moet zo laag mogelijk zijn. De extrusiedruk is gerelateerd aan de fijnheid van het droge poeder; hoe fijner het is, hoe beter!

De pigmentpasta's zijn erg stroperig en kleverig. De huidige productielijnen voor ultrafijne anorganische pigmenten bestaan meestal uit een centrifuge, een gefluïdiseerde paddledroger en een molen. De oplossing van Hosokawa Micron combineert een centrifuge en een DMR-flashmolendroger, met een rotor met meerdere bladen en een classificator met hoge snelheid.

De DMR flashdroger is een betrouwbare machine voor het drogen van kleverige anorganische pigmentpasta's. Het is een zeer stabiel proces. Het is een zeer stabiel proces dat resulteert in een zeer fijn en droog product in één stap. De gecontroleerde hoge uitlaattemperatuur van 175°C zorgt voor een hoge kleurkracht.

MENGEN

Cyclomix high-shear menger Cyclomix high-shear menger

Het post-mengen kan efficiënt worden uitgevoerd in een Cyclomix high-shear menger, waarbij de gedroogde, samenhangende toner wordt vermengd met het vloeimiddel en een ladingcontrolemiddel. Deze additieven coaten de tonerdeeltjes op de bodem, aangezien de hoge afschuifkrachten in de Cyclomix de tonerdeeltjes rond de mixer en door de additieven rollen. De Cyclomix is uitgerust met een koelmantel op het vat en op het deksel om te voorkomen dat het materiaal tijdens het mengen opwarmt. Het heeft ook een speciaal ontwerp van de afdichting om te voorkomen dat kleine deeltjes in het afdichtingsgebied smelten. Dit resulteert in deeltjes met een gelijk stroom- en geleidbaarheidsgedrag in de printer.

Lees meer »

MALEN & ZIFTEN

TFG Fluidized Bed Opposed Jet Mill TFG Fluidized Bed Opposed Jet Mill

Hosokawa Alpine biedt procesapparatuur en complete systemen voor conventionele tonerproductielijnen. Voor chemisch geproduceerde toners biedt Hosokawa Alpine zifters die desgewenst ook na de droogfase kunnen worden opgesteld.

De TFG jet mill is bijvoorbeeld aangepast aan de speciale vereisten van toner-, poedercoating- en pigmentproductie. De TFG biedt de beste toegankelijkheid en reiniging, waardoor snelle productwissels mogelijk zijn. Door de vlakke bodem van de maalkom blijft er aan het einde van de productie slechts een kleine hoeveelheid ongemalen product achter in de machine.

De ultrafijne zifters van de types TSP en TTSP zijn speciaal ontworpen voor veeleisende ziftertaken, zoals toner- en pigmentziften en ontstoffing van poedercoatings die titaniumdioxide bevatten. De scharnierende behuizing biedt optimale toegang voor een snelle, grondige reiniging en minimaliseert de stilstandtijd.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van toner, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer