CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

PROCESAPPARATUUR VOOR POLYMEREN

Hosokawa Micron biedt de kunststofindustrie van een breed scala aan procestechnologieën en systemen voor de productie van (speciale) polymeren en superabsorberende polymeren (SAP).

Vacuum drogen

De Nauta vacuümdroger is de ideale oplossing voor het drogen na synthese, waarbij vacuüm en warmte worden toegepast om alle vloeibare componenten te verdampen en ook om het product uit te harden. Als het kookpunt van de vloeistof hoger ligt dan het smeltpunt van het polymeer, kan de waardevolle ‒ gewoonlijk giftige en brandbare ‒ vloeistof (monomeer) tijdens de condensatiestap op een gecontroleerde manier worden teruggewonnen.

De Nauta vacuumdroger kan een aantal opeenvolgende processtappen uitvoeren in één apparaat, zonder tussentransport, wat een groot voordeel is als contaminatie vermeden moet worden. Een ander voordeel van deze droger is dat de temperatuur waaraan het polymeer wordt blootgesteld laag kan worden gehouden en er geen kwaliteitsverlies optreedt.

Extruderen

Veel polymeren worden geëxtrudeerd om eindproducten te verkrijgen of om in pellets te worden gesneden. Belangrijk bij extruderen is dat het vochtgehalte extreem laag is, ook moeten virgin polymeren homogeen in de extruder worden gevoerd. De Nauta vacuümdroger voldoet aan beide eisen in één apparaat.

Mengen

Nauta conische schroefmengers kunnen polymeren met additieven mengen om producteigenschappen te verbeteren, zoals stromingseigenschappen en statische ontlading. Nauta mengers kunnen ook worden gebruikt voor het recyclen van afval- tot virgin materiaal: offline voor voormengen of online met semi-continue productie.

Coaten

De Nauta menger is tevens geschikt voor het coaten van polymeren met pigmenten voor extrusie. Voor het coaten in continue processen kan een continue paddelmenger worden gebruikt.

SUPERABSORBENDE POLYMEREN (SAP)

Superabsorberende polymeren (SAP) zijn polymeren die een grote hoeveelheid vloeistof kunnen absorberen en vasthouden. Waterabsorberende polymeren (hydrogels) zijn zelfs in staat om tot 500 hun eigen gewicht in water te absorberen en vasthouden. Het materiaal zwelt daarbij op tot een hydrogel die tot meer dan 99% uit water kan bestaan. Het houdt het vocht ook vast onder druk. SAP's worden vooral gebruikt in luiers en incontinentieproducten; ze zijn ervoor verantwoordelijk dat luiers zeer dun kunnen zijn.

Surface cross-linking agents toevoegen

Hosokawa's Flexomix technologie wordt veel ingezet om surface cross-linking agents aan SAP's toe te voegen. Het kan worden gebruikt om poeder en vloeistof in de juiste verhoudingen te doseren om een homogeen mengsel te creëren en is zelfreinigend om productophoping te voorkomen, wat vaak een probleem kan zijn bij SAP-productie.

Wist u dat?

De belangrijkste toepassing van superabsorberende polymeren is in hygiëneproducten voor éénmalig gebruik zoals luiers, incontinentiemateriaal en hygieneproducten voor vrouwen. Ze absorberen vloeistoffen om een gel te vormen, wat lekkage voorkomt. Andere toepassingen zijn waterblokkeringstoepassingen in elektrische stroomkabels, optische kabels, constructiewerken, voedselverpakkingen en landbouwkundige bodemverbeteraars.

 
70% van de baby's ter wereld slapen droger en fijner dankzij Superabsorberende Polymeren die geproduceerd zijn met Flexomix agglomereertechnologie!

 

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Proeffabriek in Doetinchem Proeffabriek in Doetinchem

Polymeerproducenten ontwikkelen voortdurend speciale producten met aangepaste eigenschappen. Deze hoogwaardige producten vereisen steeds complexere productiemethoden. Met onze kennis, apparatuur en vooral onze proeffabriek is Hosokawa Micron een ideale partner om nieuwe polymeerproductieprocessen te helpen ontwikkelen.

Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van polymeren, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer