CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

PROCESAPPARATUUR VOOR WASMIDDELPOEDERS

De productie van wasmiddelpoeders omvat verschillende processtappen. Dit kan variëren van het prepareren van poedervormige ingrediënten, tot het agglomereren van ingrediënten of halffabricaten, tot het na-mengen van uiteindelijke formuleringen of tot het vervaardigen van de volledige formulering.

De bevochtigde poreuze agglomeraten zijn vrijwel volledig stofvrij en de flexibiliteit (in termen van poederachtige ingrediënten, variërende bulkdichtheden, stromingsgedrag, enz.) En de hoge vloeistof-poeder-verhouding van het Hosokawa-systeem maakt het mogelijk om een breed scala aan formuleringen te vervaardigen.

Kosteneffectieve oplossing

Plaatselijke vereisten met betrekking tot het gebruik van wasmiddelen, zoals wastemperaturen, zachtheid van het water, wasfrequenties en milieubeperkingen, hebben de wasmiddelenmarkt zeer concurrerend gemaakt. Daarom investeren fabrikanten in complexe formules voor verschillende combinaties van waterverzachters, oppervlakte-actieve stoffen, bleekmiddelen, enzymen, witmakers, geuren, enz., En vragen zij om hun beurt om innovatieve procesoplossingen.

Hosokawa Micron waardeert deze investeringen en heeft een energiebesparende, kosteneffectieve oplossing ontwikkeld om deze complexe reinigingsmiddelen te helpen produceren: het Flexomix continue agglomereersysteem.

Flexomix Agglomereersysteem voor wasmiddelpoeder

Continue agglomereerproces

Wasmiddelen moeten aan één belangrijke eis voldoen: ze moeten kleding reinigen in water. Om dit in poedervorm te doen, moeten het wasmiddel een vorm van drogen ondergaan. Een van de meest gangbare methoden voor de productie van waspoeders is sproeidrogen. Bij een sproeidroogproces beginnen de mengsels als vloeistoffen. Hosokawa Micron heeft een continue agglomereerproces ontwikkeld dat begint met droge media, wat energie en kosten bespaart.

Met de Flexomix begint de eerste menging met droge media, waaraan waterige en vettige oplossingen kunnen worden toegevoegd. Een kleine dosis water/bindmiddel-oplossingen wordt gebruikt om natte agglomeraten te vormen die vervolgens worden opgevangen in een wervelbeddroger. Dit vochtige mengsel wordt gedroogd, resulterend in vrijstromende, stofvrije agglomeraten. Deze agglomeraten kunnen verbindingen zijn die nodig zijn voor de volledige wasmiddelformulering of het eindproduct. Als het een verbinding is, wordt de rest van de wasmiddelformulering achteraf gemengd.

Bespaar energie en kosten!

Door te mengen in de poedervormige fase, hoeft de Flexomix minder water weg te drogen, waardoor er aanzienlijk minder energie nodig is. In een onafhankelijk onderzoek door het Ministerie van Energie van Ontario werd een Flexomix wasmiddel-productielijn met een capaciteit van 4 ton/uur vergeleken met een sproeidroogproces met dezelfde capaciteit. Het toonde een energiebesparing door de Flexomix van 42,5%. De inkoopinvestering voor de Flexomix was ook ongeveer 20% lager dan bij traditionele sproeidrogers, waardoor het een meer kosteneffectieve en milieuvriendelijker oplossing is.

Flexomix Agglomereersysteem voor waspoeder

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van poedervormige wasmiddelen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer