COSMETICA

Process technologies for tomorrow.

PROCESSYSTEMEN VOOR COSMETISCHE POEDERS

De meeste mensen gebruiken dagelijks cosmetica in de vorm van deodorants, shampoos, vochtinbrengende crèmes, parfums, make-up, haarverf en allerlei andere verzorgingsproducten. Cosmetische producten hebben vaak complexe formules, die zorgvuldig zijn ontworpen om aan de kwaliteitseisen van de eindgebruikers te voldoen. Als gevolg hiervan is de behoefte aan onberispelijke productienormen van het grootste belang.

De Hosokawa Micron Group biedt een aantal procestechnologieën, toegesneden op de productie van cosmetische poeders. Hieronder vallen oplossingen voor mengen, malen, microniseren en containment, allemaal zorgvuldig ontworpen om een uitzonderlijke textuur en applicatie, consistente kleur, minimaal productverlies en gemakkelijke reiniging te garanderen.

MENGEN VAN COSMETISCHE POEDERS

Cyclomix high-shear menger

De Cyclomix high-shear menger kan gezichtspoeder snel en efficiënt produceren. Het resultaat zijn homogene, klontvrije batches zonder de noodzaak om het product te vermalen achteraf. Omdat de rotor ook op lage snelheden kan worden ingesteld, is het niet nodig om een aanvullende low-shear menger te gebruiken voor het toevoegen van fragiele of hittegevoelige componenten. Deze unieke combinatie voorkomt productverlies en uitvaltijd voor reinigingsdoeleinden.

MALEN EN MICRONISEREN VAN COSMETISCHE POEDERS

Poeders vormen een aanzienlijk deel van de basismaterialen die nodig zijn voor cosmetica. De productie van deze poeders vereist malen en microniseren, een specialiteit van Hosokawa Alpine. Hosokawa Alpine heeft zich gevestigd als expert in de verwerking van droge poeders en levert complete systemen voor het formuleren van poedervormige cosmetica, inclusief systemen voor het fijn malen van droge grond- en basismaterialen en het microniseren van gezichtspoeder.

CONTAINMENT

Ons assortiment toonaangevende procesapparatuur omvat containmentoplossingen voor het veilig hanteren van poeders en oplosmiddelen tijdens het productieproces. De apparatuur staat bekend om zijn vermogen om hoogwaardige materialen te verwerken, de uitstekende kwaliteit en eenvoudige reiniging, en maakt gebruik van onze uitgebreide ervaring in de farmaceutische sector.

Het belangrijkste expertisecentrum van de Hosokawa Group voor containmenttechnologie is Hosokawa Micron Ltd. in het Verenigd Koninkrijk. Hun slimme downflow-cabines en laminaire flowcabines voor de handling van poeders en oplosmiddelen kunnen worden uitgerust met hun unieke, intelligente Hosokawa Gen4 software, terwijl hun aanbod isolatoren, glove boxes, drum handling- en vul- en weegsystemen perfect is voor de veilige verwerking van ultrafijne poeders, inclusief deeltjes van nanogrootte.

Voor meer informatie over de containmentoplossingen van Hosokawa Micron Ltd. voor de cosmetica-industrie, bezoek hun website.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over Test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van cosmetica, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer