FARMA

Process technologies for tomorrow.

CONTINU-MENGSYSTEEM VOOR ER-TABLETTEN

Modulomix continu-mengsysteem Modulomix continu-mengsysteem

Onderzoek heeft uitgewezen dat Hosokawa Micron's Modulomix continue farmamenger geschikt is voor gebruik in de continu-productie van extended release (ER) tabletten met de gewenste kwaliteitskenmerken door integratie van continue mengen en directe compressie.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de University of Eastern Finland in Kuopio in samenwerking met AstraZeneca. De resultaten zijn gepubliceerd in de International Journal of Pharmaceutics (Deel 495, Uitgave 1, 10 November 2015, Pag. 290-301).

De studie omvatte een uitdagend formuleringsontwerp met ibuprofen-samenstellingen met variërende deeltjesgrootte en een relatief lage hoeveelheid van de matrixvormer hydroxypropylmethylcellulose (HPMC). HPMC (CR) van standaardkwaliteit werd vergeleken met een recent ontwikkelde direct comprimeerbare kwaliteit (DC2).

Modulomix

De Modulomix continu farmamenger is speciaal door Hosokawa Micron ontwikkeld voor de farmaceutische industrie en kan worden gebruikt voor low-, medium- of high-shear mengen. De Modulomix kan worden opgenomen in een PAT (Process Analytical Technology) omgeving.

De publicatie is beschikbaar op www.sciencedirect.com

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van farmaceutische poeders, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer