FARMA

Process technologies for tomorrow.

MENGEN VAN DROGE INHALATIEPOEDERS (DPI)

Het ontwikkelen van formuleringen voor inhalatiepoeders (DPI) is complex. Het vereist een goed begrip van stroombaarheid, cohesie, adhesie en mechanische binding van specifieke poeders om het juiste mengsel te creëren. De keuze van de mengtechnologie is daarom cruciaal voor het bereiken van de vereiste menging van API's en dragers om een volledig homogeen poedermengsel met de gewenste aerosol-eigenschappen te verkrijgen.

Voor de juiste absorptie van de actieve ingrediënten binnen de aangewezen locatie in de longen, moet de deeltjesgrootte van de API's in een bereik van 1-4 micron liggen. Afgezien van de individuele materiaaleigenschappen zijn deeltjes van deze fijnheid van nature zeer cohesief en moeten daarom worden gemengd met een drager om ze nauwkeurig te verwerken en te doseren.

De sleutel tot succes is het toepassen van de juiste balans van mengenergie op de formulering om de cohesieve krachten van de fijne API's te verbreken en een gelijkmatige verdeling over de formulering te verkrijgen. Te weinig mechanische energie en de samenhangende krachten zullen niet worden verbroken; te veel energie en u loopt het risico om de adhesie tussen de API-deeltjes en mogelijke schade aan de dragerdeeltjes te versterken - resulterend in een slechte formuleringssamenstelling en beperkte verspreiding tijdens inhalatie.

Dit is waar de mengexpertise en -ervaring van Hosokawa bij de verwerking van formuleringen voor droge inhalatiepoeders reële voordelen kunnen bieden in de gehele productieketen, van onderzoek en ontwikkeling tot productiefase.

Cyclomix DPI mengers

Hosokawa heeft specifiek voor deze toepassing een menger ontwikkeld die de poederfracties van de formulering kan mengen met exact de juiste energie-input. De Cyclomix biedt diverse voordelen op het gebied van handling en het voorkomen van contaminatie, en kan worden gebruikt voor verschillende mengfasen, waaronder voormenging van lactosemengsels en mengsels van API's en dragers. Naast deze mengprocessen kunnen ook coatingprocessen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld voor het coaten van lactose met magnesiumstearaat.

Mini Cyclomix voor het mengen van inhalatiepoeders

De prestaties van de Cyclomix kunnen worden verklaard door het stromingspatroon van het poeder in de mengketel. In dit geval bevindt het poeder zich in een conische ketel met een top-aangedreven rotor. Het product wordt gemengd door een rotor met peddels en een mes. De rotatiebeweging past centrifugaalkrachten toe op de poederdeeltjes. Deze kracht verplaatst de deeltjes omhoog langs de wand van de conische ketel. Bovenaan de kegel geleidt de speciaal gevormde koepel de deeltjes weer naar beneden door het midden van de ketel. Dit stroompatroon wordt gecombineerd met een rotatiepatroon.

De afschuifenergie wordt uitgeoefend tussen de peddels en de wand van de ketel, resulterend in een zeer groot oppervlaktegebied waar de afschuifkrachten worden uitgeoefend in verhouding tot het productvolume; hierdoor is de Cyclomix zeer efficiënt in vergelijking met andere high shear mengers. De top-aangedreven rotor zorgt ervoor dat de afdichtingen zich buiten het productgebied kunnen bevinden en voorkomt zo verontreiniging. Volledige productlediging via de onderste afvoerklep in combinatie met het ontwerp van de unit vereenvoudigt eenvoudige CIP- of SIP-reiniging.

In nauwe samenwerking met toonaangevende partners in de DPI-branche biedt Hosokawa de voordelen van de Cyclomix-technologie in verschillende grootten en zonodig op maat.

De labversie van deze menger heet Mini Cyclomix en dit model beschikt o.a. over verwisselbare producthouders van 100 ml, 1 & 2 liter.

 

Referentie

Bij Intech Biopharm gebruiken ze een 5 liter Cyclomix high-shear mixer in hun DPI-productielijn om een volledige menging te bereiken voor een zeer kleine hoeveelheid API in een grote hoeveelheid hulpstoffen:
Klik hier »

 

Cyclomix high shear DPI menger

 

 

Gerelateerde apparatuur

Producenten van inhalatiepoeders zijn mogelijk ook geïnteresseerd in de volgende, gerelateerde technologiën:

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor inhalatiepoeders, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer