PHARMA

Process technologies for tomorrow.

Hoogwaardig drogen van farmaceutische producten

Droogspecialist Hosokawa Micron biedt met zijn innovatieve droogtechnologieën en procesoplossingen een duidelijk concurrentievoordeel bij de productie van complexe farmaceutische producten. Vanwege politieke bezuinigingen op de gezondheidszorg, die een hogere kostenefficiëntie en efficiëntere marketingkanalen vereisen, zijn geneesmiddelenfabrikanten steeds meer op zoek naar nieuwe technologieën om aan de vraag naar verschillende complexe farmaceutische producten te kunnen voldoen.

Hosokawa Micron biedt diverse oplossingen voor het drogen van farmaceutische producten volgens FDA-, cGMP- en GAMP-richtlijnen. Het portfolio omvat de meest innovatieve droogtechnologieën, waaronder vacuümdrogen en actief vriesdrogen. Als marktleider op het gebied van nieuwe ontwikkelingen voor CIP-processen en aseptisch ontwerp, dataverzamelings- en besturingssystemen en operationele processen die de eigenschappen van het eindproduct kunnen beïnvloeden, is Hosokawa Micron de eerste keuze voor fabrikanten die willen profiteren van technische expertise en knowhow bij de verwerking van farmaceutische producten - van onderzoek en ontwikkeling tot aan de volledige productie-installatie.

De technologieën van Hosokawa Micron blijken populair in de zoektocht naar een meer concurrerende farmaceutische productie. Het bedrijf werkt nauw samen met zijn klanten om de beste individuele oplossing te ontwikkelen, ongeacht capaciteit, product- en procesvereisten. Onlangs werd in China een project succesvol afgerond waarbij meerdere droogsystemen werden geïnstalleerd voor het drogen van cefalosporine onder steriele omstandigheden.

Conductief drogen

Nauta vacuümdroger Nauta vacuümdroger

Conductief drogen is een indirecte droogmethode voor warmtegevoelige producten, waarbij vooral vloeistoffen efficiënt verdampen bij lage temperaturen onder vacuüm en poeders ontstaan met een vochtgehalte van minder dan 1%. Deze methode wordt vaak gebruikt in combinatie met een voorafgaande centrifuge, waarbij poeders met een vochtgehalte van 20-30% naar een conische vacuümdroger worden toegevoerd.

Hosokawa Micron is wereldwijd bekend om zijn conische Nauta® vacuümdroger, maar biedt daarnaast voor farmaceutische producten een conische peddeldroger. De Nauta droger mengt door middel van zwaartekracht en produceert dankzij de lage afschuifkrachten van het roerwerk hoogwaardige deeltjes zonder deze te beschadigen, wat ook leidt tot een laag energieverbruik. Het eindproduct is klontvrij, in tegenstelling tot trommeldrogers, waarbij sneeuwbalachtige klonten ontstaan die de droogtijd verlengen.

Conische Peddeldroger (CPD) Conische Peddeldroger (CPD)

De conische peddeldroger (CPD) heeft een centrale as met peddels die de gehele batch continu in beweging houdt en afschuifkrachten in het mengsel brengt, resulterend in een hogere warmteoverdrachtscoëfficiënt. Door zijn lage bouwhoogte kan de CPD ook in beperkte ruimtes worden geïnstalleerd. Als het product een kleverige fase doormaakt, is de Nauta-vacuümdroger aan te bevelen, hoewel dit het beste kan worden vastgesteld na een test met het product in onze proeffabriek.

Beide vacuümdrogers zijn volledig gesloten, wat ze bijzonder geschikt maakt voor de productie van farmaceutische producten, aangezien er geen potentieel toxisch gas in de omgeving kan ontsnappen en er geen lucht of bacteriën kunnen binnendringen en het product kunnen verontreinigen.

Aseptische verwerking

Volledig gesloten systemen maken aseptische verwerking mogelijk en sproeikoppen zorgen voor een effectieve CIP- (Cleaning-In-Place) en SIP-proces (Sterilization-In-Place), al naar gelang de behoefte met stoom onder druk of verdampte reinigingsmiddelen. Het hygiënische ontwerp en de technische principes omvatten steriliseerbare dynamische afdichtingen, geen smeermiddelen in de productzone, gepolijste, naadloze binnenwanden voor eenvoudige reiniging, en een bodemafvoer zonder dode zones voor volledige lediging van de ketel.

Nauta vacuümdrogers hebben geen schroefondersteuning onderin maar is uitgerust met een vrijdragende schroef, zodat de zwenkarm eenvoudig van bovenaf kan worden verwijderd zonder de ketel te hoeven betreden. In overeenstemming met de cGMP-richtlijnen zijn de droger en het filter uitgerust met sproeibollen en sproeikoppen voor CIP/SIP-reiniging.

Besturing en dataverzameling

Hosokawa Micron biedt diverse mogelijkheden op het gebied van besturing en dataverzameling voor geautomatiseerde systemen. Deze bieden een verscheidenheid aan rapportageoplossingen en adviesopties om de naleving van cGMP, GAMP 5 en FDA 21 CFR Part 11 te ondersteunen en een soepele werking van de installatie te waarborgen.

Door procesapparatuur te integreren met een efficiënte besturingsinfrastructuur maximaliseert Hosokawa Micron de waarde door uitvaltijd en kosten te verminderen via analyse-, rapportage- en meldingsmechanismen.

TESTING & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over Test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer