MINERALEN & METALEN

Process technologies for tomorrow.

PROCESSYSTEMEN VOOR GIPSPOEDER

Hosokawa Micron levert uitstekende meng- en droogoplossingen voor gipspoeder, bijvoorbeeld bij de productie van meststoffen of bouwmaterialen zoals gips (gipsplaat) of als betonadditief.

Gips drogen

DMR flash-maaldroger DMR flash-maaldroger

In de meeste gevallen moet het droge gips worden verwerkt. Soms moet het waterhydraat worden verwijderd, wat resulteert in een hemihydraat- of anhydrietvorm. Welke vorm ook nodig is (dihydraat, hemihydraat of anhydriet), het is altijd erg belangrijk om de hydratatietoestand onder controle te houden. De droger die u selecteert, moet deze toestand nauwkeurig kunnen regelen. Een uitstekende keuze is de DMR flash-maaldroger, die hemihydraten kan produceren.

Gips mengen

Voor de productie van bouwmaterialen wordt water gemengd met het hemihydraat om een dihydraat te vormen. Deze reactie kan worden versneld door een kleine hoeveelheid water aan het poeder toe te voegen voordat de volledige hoeveelheid water wordt toegevoegd. De Flexomix continumenger is perfect voor dit soort bevochtiging of bevochtiging. Door elk deeltje in contact te brengen met een kleine hoeveelheid water, worden de deeltjes ontvankelijker voor de rest van het benodigde water.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van gipspoeder, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer