MINERALEN & METALEN

Process technologies for tomorrow.

PROCESSYSTEMEN VOOR KAOLIEN

Hosokawa Micron biedt uitstekende procesoplossingen voor het drogen en mengen van kaolien, bijvoorbeeld voor de productie van vulstoffen, pigmenten, keramische producten, betonadditieven of farmaceutische producten.

Kaolien of porseleinaarde is een soort gesteente dat rijk is aan kaoliniet. Het is een van de meest voorkomende mineralen op aarde en wordt in veel landen gewonnen en verwerkt. Het is een zacht, aards, meestal wit mineraal, geproduceerd door de chemische verwering van aluminiumsilicaatmineralen zoals veldspaat. In veel delen van de wereld is het roze-oranje-rood gekleurd door ijzeroxide, waardoor het een duidelijke roesttint krijgt. Lichtere concentraties leveren witte, gele of lichtoranje kleuren op.

Drogers en mengers voor kaolien

DMR flash-maaldroger DMR flash-maaldroger

Kaolien wordt vooral gebruikt in de papiercoatingindustrie. Het wordt ook gebruikt als vulmiddel (toegevoegd aan bijvoorbeeld kunststoffen en rubberverbindingen), als pigment in verven, in keramiek (tegels, porselein en badkamertoiletten en gootstenen) en in farmaceutische producten. Wanneer toegevoegd aan een betonmix, versnelt metakaolien de hydratatie van Portlandcement.

Kaolien van handelskwaliteit wordt geleverd en vervoerd als droog poeder, halfdroge pasta of als vloeibare slurry. Na de mijnbouw bevat de kaolien vocht dat moet worden gedroogd om er een droog poeder van te maken en te mengen om er een slurry of suspensie van te maken.

De DMR flash-maaldroger is ideaal voor het verwerken van kaolien, omdat hij drogen, deagglomereren/malen en ziften combineert in één apparaat. Voor natte producten zoals suspensies en slurries biedt Hosokawa een breed scala aan batch- en continumengers die kunnen worden aangepast aan zelfs de meest schurende materialen, zoals kaolien.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van kaolinepoeder, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer