MINERALEN & METALEN

Process technologies for tomorrow.

PROCESSYSTEMEN VOOR KERAMISCHE POEDERS

Keramische poeders en composieten worden gebruikt voor vele toepassingen, van bouwmaterialen tot tandprothesen. Keramische materialen worden gekenmerkt door hun hittebestendigheid, slijtvastheid, weerstand tegen oxidatie, thermische schokbestendigheid, chemische stabiliteit en goede isolerende eigenschappen. Er worden doorgaans hoge eisen gesteld aan procesapparatuur voor keramische materialen als het gaat om fijnheid en zuiverheid van het product.

Hosokawa biedt geavanceerde processystemen op maat voor het mengen, (vries)drogen, malen en ziften van keramische poeders, in staat om extreem harde producten en hoogwaardige keramische materialen met maximale fijnheid te verwerken. De systemen worden ontworpen om het risico op ijzerbesmetting te minimaliseren en bieden een keus aan coatings, afgestemd op de specifieke eigenschappen van de materialen.

Technologiën voor het mengen, drogen en malen van keramiek

DMR flash-maaldroger DMR flash-maaldroger

Keramiek wordt typischerwijze vervaardigd door bewerkte klei en andere natuurlijke metalen en mineralen te verhitten. Het resultaat is een hard, waterbestendig product. De voor de vervaardiging van keramische producten benodigde materialen moeten een speciale bewerking ondergaan om de zuiverheid, de deeltjesgrootte, deeltjesgrootteverdeling en heterogeniteit te controleren.

Een belangrijk aspect hierbij is de manier waarop de keramische deeltjes in de gewenste vorm worden gebracht. Dit proces omvat de toevoeging van water en/of additieven zoals bindmiddelen en de daadwerkelijke vormgeving. Naast nat malen en drogen is mengen een cruciaal onderdeel van dit proces.

Voor het mengen van de basismaterialen van keramiek adviseren wij onze Nauta® conische schroefmenger. Met name de zachtaardige menging en de volledige lediging van de Nauta menger is bij deze toepassing van groot voordeel. Voor de daaropvolgende droging is onze DMR continu flashdroger de ideale oplossing. De DMR is 's werelds eerste gepatenteerde droogsysteem waarmee de volgende processen in één apparaat kunnen worden uitgevoerd: drogen, deagglomereren/malen en ziften.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van keramische poeders, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer