MINERALEN & METALEN

Process technologies for tomorrow.

MENGEN / COATEN VAN METAALPOEDER

De Nauta® mixer is ideaal voor het mengen van metaalpoeders. Als je een bindmiddel wilt toevoegen, bijvoorbeeld voorafgaand aan het compacteren of sinteren, kies dan voor een Cyclomix.

Metaalpoeders worden gebruikt in een breed scala van industrieën, van auto- en ruimtevaarttoepassingen tot elektrische gereedschappen en huishoudelijke apparaten. In feite kan bijna elk metaal of elke metaallegering worden omgezet in poeder. De meeste van deze metaalpoeders worden gemengd met andere poeders, bindmiddelen en smeermiddelen om de gewenste eigenschappen in het eindproduct te bereiken.

MENGEN & COATEN

Onze Nauta conische schroefmenger is ideaal voor het mengen van metaalpoeders. Als u een bindmiddel moet toevoegen voor het compacteren, kan het handig zijn om dit tijdens het mengproces toe te voegen. Afhankelijk van de batchgrootte en het type materiaal is de Cyclomix high shear impact mixer hiervoor een goede keuze, zeker gezien de extreem korte mengtijden en uitstekende reinigbaarheid.

De Cyclomix high-shear impact menger is ook ideaal voor het creëren van een uniforme coating op elk poederdeeltje. Dit is goed voor het coaten van deeltjes met olie voor een betere bescherming tegen bijvoorbeeld oxidatie, en voor het mengen van metalen ingrediënten met wassen om tijdens het compacteren gemakkelijk uit de mal te komen. De resultaten van de Nauta menger in deze toepassing, en nog veel meer, zullen u verbazen.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van metaalpoeders, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer