MINERALEN & METALEN

Process technologies for tomorrow.

PROCESSYSTEMEN VOOR METAALZOUTEN

Metaalzouten worden niet alleen in voedingsmiddelen gebruikt, maar ook in veel chemische toepassingen. De metaalzouten moeten vaak groter zijn dan hun oorspronkelijke grootte en om als ingrediënt in een formulering te kunnen worden gebruikt, moeten ze ook goede mengeigenschappen hebben.

Het Flexomix continu agglomereersysteem maakt het mogelijk om de voordelen van een fijn poeder (gemakkelijk mengen) te combineren met de voordelen van een groter poeder (vrijstromend, minder stoffig en aangepast stortgewicht). Het Flexomix agglomeratiesysteem produceert instant agglomeraten met een open, framboosachtige structuur, goede oplosbaarheid en goede stromingseigenschappen.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van metaalzouten, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer