TOEPASSINGEN

Process technologies for tomorrow.

PROCESSYSTEMEN VOOR DE LEVENSMIDDELENINDUSTRIE

De voedingsmiddelenindustrie is een van de belangrijkste bedrijfssectoren voor Hosokawa Micron, daarom investeren we voortdurend in de doorontwikkeling van technologieën, expertise en diensten. Onze inspanningen en investeringen hebben geleid tot een uniek assortiment procestechnologieën voor het mengen, drogen en instant agglomereren van vaste stoffen. Deze technologieën kunnen worden toegepast in apparatuur voor laboratoriumtoepassingen en pilot plants tot installaties op productieschaal.

Productveiligheid, procesbetrouwbaarheid en reinigbaarheid zijn belangrijke aspecten bij het selecteren en ontwerpen van procesapparatuur voor voedingsmiddelen. Het systeemontwerp en de geselecteerde apparatuur beïnvloeden uw productkwaliteit, dagelijkse operatie en operationele kosten. Wanneer we uw apparatuur of systeem ontwerpen en produceren, houden we altijd rekening met deze aspecten.

Onze ontwerpfilosofie voor voedseltoepassingen: innovatief, eenvoudig, betrouwbaar, zichtbaar, reinigbaar en vermijden van dode hoeken.

Slim ontwerp van apparatuur en eersteklas testfaciliteiten kunnen u helpen te voldoen aan de eisen van morgen voor voedselverwerking waar ook ter wereld. Als u op zoek bent naar de juiste partner om u te ondersteunen bij het opzetten van nieuwe productielijnen om te mengen, drogen of instant agglomereren of voor het ontwikkelen van nieuwe procestoepassingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

TOEPASSINGSVOORBEELDEN

Cacao

Procesapparatuur voor reinigen, persen, malen/breken, alkaliseren, mengen, lecithiniseren…

Procesapparatuur voor reinigen, persen, malen/breken, alkaliseren, mengen, lecithiniseren en agglomereren.

Lees verder

Dierlijke eiwitten

De DMR is het meest efficiënte systeem voor de verwerking van dierlijke eiwitten…

De DMR is het meest efficiënte systeem voor de verwerking van dierlijke eiwitten tot hoogwaardig poeder.

Lees verder

Plantaardige eiwitten

Het verwerken van vochtig basis-materiaal tot droog poeder is een eitje voor de DMR.

Het verwerken van vochtig basis-materiaal tot droog poeder is een eitje voor de DMR.

Lees verder

Insecten

Verwerken van insecten tot eiwitpoeder met procesapparatuur van Hosokawa.

Verwerken van insecten tot eiwitpoeder met procesapparatuur van Hosokawa.

Lees verder

Instant soep

Snel mengen van ingrediënten en additieven zonder kwetsbare bestandsdelen te beschadigen.

Snel mengen van ingrediënten en additieven zonder kwetsbare bestandsdelen te beschadigen.

Lees verder

Kleurstoffen

Drogen van slurries van organische voedingskleurstoffen met de Drymeister.

Drogen van slurries van organische voedingskleurstoffen met de Drymeister.

Lees verder

Melkpoeder

Voor een betere oplosbaarheid of nauwkeuriger menging van melkpoeders kiest u voor…

Voor een betere oplosbaarheid of nauwkeuriger menging van melkpoeders kiest u voor Hosokawa.

Lees verder

Okara

Okara kun je het best drogen met de DMR flash-maaldroger, resulterend in een fijn,…

Okara kun je het best drogen met de DMR flash-maaldroger, resulterend in een fijn, klontvrij poeder.

Lees verder

Ontvet huidcollageen

Effciënt drogen van ontvet huidcollageen doe je met een DMR flash droger.

Effciënt drogen van ontvet huidcollageen doe je met een DMR flash droger.

Lees verder

Reststromen

Reststromen bevatten vaak waardevolle voedingsstoffen of andere grondstoffen. Deze…

Reststromen bevatten vaak waardevolle voedingsstoffen of andere grondstoffen. Deze terugwinnen kan zich lonen!

Lees verder

Smaakstoffen

Voor delicaat, nauwkeurig en consistent mengen van smaakstoffen is de Nauta® menger…

Voor delicaat, nauwkeurig en consistent mengen van smaakstoffen is de Nauta® menger onovertroffen.

Lees verder

Specerijen

Procesapparatuur voor specerijen, met behoud van de eigenschappen voor een optimale…

Procesapparatuur voor specerijen, met behoud van de eigenschappen voor een optimale productkwaliteit.

Lees verder

Stoomsterilisatie

Procestechnologieën voor de thermische behandeling van voedingsmiddelen, gebruikmakend…

Procestechnologieën voor de thermische behandeling van voedingsmiddelen, gebruikmakend van stoom.

Lees verder

Suiker

Agglomereren, mengen, ontstoffen en coaten met de Flexomix, Cyclomix of Nauta® menger.

Agglomereren, mengen, ontstoffen en coaten met de Flexomix, Cyclomix of Nauta® menger.

Lees verder

Tarwemeel

Voor de thermische behandeling van tarwemeel heeft Hosokawa een zeer geschikte oplossing.

Voor de thermische behandeling van tarwemeel heeft Hosokawa een zeer geschikte oplossing.

Lees verder

Thee

De Nauta® conische schroefmenger is een populaire keuze voor het mengen van thee.

De Nauta® conische schroefmenger is een populaire keuze voor het mengen van thee.

Lees verder

Verdikkingsmiddelen

Voor het (voor)mengen van gelatine en andere verdikkingsmiddelen is de Nauta® menger…

Voor het (voor)mengen van gelatine en andere verdikkingsmiddelen is de Nauta® menger favoriet.

Lees verder

Meer voedingsmiddeltoepassingen

Procesoplossingen voor voedingsmiddelen, van installaties op laboratorium- tot productieschaal.

Procesoplossingen voor voedingsmiddelen, van installaties op laboratorium- tot productieschaal.

Lees verder

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer