VOEDINGSMIDDELEN

Process technologies for tomorrow.

POEDERPROCESSYSTEMEN VOOR MELKPOEDER

Hosokawa Micron is gespecialiseerd in het leveren van de best mogelijke mechanische en hygiënische ontwerpen voor de zuivelindustrie en is een expert in ongebruikelijke combinaties van poederverwerkingstechnologieën. In tegenstelling tot sterilisatie of pasteurisatie van melk voor directe consumptie, ligt onze primaire focus op systemen voor het verwerken van gesproeidroogde melkpoeders. Belangrijke aspecten hierbij zijn snelle oplosbaarheid van het melkpoeder, bijvoorbeeld in koffiemelk, aanpasbare functionaliteiten in toepassingen in veevoeders en het nauwkeurig mengen van functionele additieven in babyvoeding.

Onze hechte relatie met de zuivelindustrie en gerichte aanpak betekent dat klanten echt kunnen vertrouwen op onze expertise: 95 jaar toegewijd onderzoek en ontwikkeling in poederverwerkingstechnologieën.

De voedingsmiddelenindustrie is een van onze belangrijkste bedrijfssectoren en we hebben aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze technologieën, expertise en diensten op dit gebied. Dit heeft geleid tot een breed aanbod aan apparatuur ene systemen voor laboratoria, proefinstallaties en productieinstallaties.

MENGSYSTEMEN VOOR BABYMELKPOEDER

Bij het ontwerpen van een productielijn voor babyvoeding is het belangrijkste element om te zorgen voor het juiste gehalte van alle componenten in het premixmengsel en de juiste verhouding tussen premix en drager. Voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot babyvoeding premix is een van de grootste uitdagingen in de mengtechnologie.

De uitdaging is om een goede oplossing te vinden voor de tegenstrijdigheid tussen enerzijds het zeer lage gehalte aan actieve ingrediënten (zoals vitaminen, zouten en mineraalcomplexen) en de zeer kleine doses van het eindproduct en anderzijds de relatief grote partijen met de kortst mogelijke batchtijden.

Verder moet de nadruk liggen op het vermijden van onnauwkeurigheden in de uiteindelijke verpakking, omdat er ernstige gevolgen aan verbonden zijn. Voor dit aspect voelt Hosokawa Micron de wederzijdse verantwoordelijkheid samen met hun klanten om baby's het best mogelijke melkpoeder voor babyvoeding te bieden.

DESKUNDIGE ENGINEERING VOOR HET MENGEN VAN BABYVOEDING

Vitomix lintschroefmenger Vitomix lintschroefmenger

In de loop der jaren heeft Hosokawa Micron een groot aantal babyvoedingsmengers geleverd, met ongebruikelijke combinaties van CIP- of op maat ontworpen droogreinigingsvoorzieningen, een hoge mengnauwkeurigheid, grote volumes, lage energie-input en hoge productiecapaciteiten. Dit vereist flexibiliteit, toewijding en deskundige engineering.

Tot voor kort waren bijna al deze mengers gebaseerd op de traditionele, bewezen Nauta-technologie, zeer goed geschikt om de hoogst mogelijke mengnauwkeurigheid te bereiken zonder risico van segregatie en productbeschadiging. Onze nieuwste ontwikkeling in apparatuur voor het mengen van zuigelingenvoeding was gericht op het verminderen van productiekosten en bouwhoogte, wat leidde tot de introductie van de Vitomix lintschroefmenger.

De Vitomix heeft nog kortere batchtijden, betere toegankelijkheid voor vaak handmatige droogreiniging met behoud van de hoogst mogelijke mengnauwkeurigheid. Met behulp van twee conische vrijhangende schroeven is de netto energie-input voor het product effectief zelfs nog lager in vergelijking met de al zeer milde Nauta-menger.

HYGIËNISCH EN VEILIG ONTWERP

ISEM bolsegmentschuif ISEM bolsegmentschuif

We updaten ons productgamma voortdurend om te voldoen aan de nieuwste klant- en industriële vereisten voor hygiëne, reiniging en preventie van stofexplosies. Hosokawa Micron B.V. is een actief lid van EHEDG en we houden altijd rekening met de huidige hygiënische technische richtlijnen, zoals EHEDG en 3-A, bij het ontwerpen, produceren en implementeren van voedselverwerkingsapparatuur.

Voor het mengen van babyvoeding, beschikt de Vitomix over een hoog niveau van oppervlaktebehandeling, mengschroeven in sanitaire uitvoering, een grote stof- en vloeistofdichte reinigingsdeur in de ketelwand, een hygiënische monsternemer en een ISEM bolsegmentschuif, die een korte ledigingstijd combineert met een beheersbare ledigingssnelheid.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van melkpoeder, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer