Okara is een sojaboonpulp die voorkomt als bijproduct tijdens de productie van sojamelk en tofu. De meeste okara wereldwijd wordt gebruikt als veevoer en de rest voornamelijk als een natuurlijke meststof of compost. Het heeft echter ook potentieel voor menselijke consumptie, omdat het textuur kan toevoegen aan gebakken gerechten en het is bovendien een voedingseiwitversterker.
Okara wordt in toenemende mate gezien als een waardevolle mogelijkheid voor voedselproducenten om gebruik te maken van een afvalbijproduct, maar alleen als de procesuitdagingen die bij de productie van fijne, eiwitrijke poeders met een laag vochtgehalte komen kijken, kunnen worden aangepakt.
Eén van deze uitdagingen is om een product te maken met een laag vochtgehalte, dat niet snel bederft en niet verandert qua kleur, smaak en mondgevoel, als gevolg van droog- of maalprocessen. Er zijn tegenwoordig machines op de markt die geschikt zijn om deze uitdagingen aan te gaan. Deze kunnen malen, ziften en drogen om een stabiel product te maken, waardoor verschillende stadia van poederverwerking die kenmerkend zijn voor meer traditionele verwerkingssystemen worden geëlimineerd.