VOEDINGSMIDDELEN

Process technologies for tomorrow.

PROCESAPPARATUUR VOOR SUIKER

Suiker is een belangrijke component van ons dagelijks dieet. Belangrijke industriële eigenschappen van suikerhoudende voedingsmiddelen zijn stromingseigenschappen, uiterlijk, oplosbaarheid, stofgehalte en smaak. Naast talrijke suiker-maalprocessen, is Hosokawa Micron zeer bekend met meng- en agglomereerprocessen waarbij suiker gemoeid is. Een specifieke toepassing is het poedersuikercoating, om een hydrofobe (niet-hygroscopische) poedersuiker te produceren voor decoratieve doeleinden in de bakkerijsector.

Apparatuur voor diverse processen

Flexomix mixer/agglomerator Flexomix mixer/agglomerator

De Hosokawa Groep biedt complete procesoplossingen voor de verwerking van suiker, waaronder:

  • Agglomereren met de Flexomix om een open en toegankelijke structuur te creëren voor een betere oplosbaarheid (bijvoorbeeld voor instant dranken) en/of verbeterde stromingseigenschappen.
  • Ontstoffen, om het risico van stofexplosies te verminderen en de onderhoudsintervallen van apparatuur te verbeteren, en coatingprocessen kunnen worden uitgevoerd met de Cyclomix high-shear batchmenger.
  • Mild homogeniseren en nauwkeurig mengen van suikerhoudende poedermengsels (bijvoorbeeld in de bakkerijsector) kan uitstekend worden uitgevoerd in Nauta® mengers.
  • Voor het malen van suiker levert Hosokawa Alpine de Sugarplex.

Al onze technologieën worden ontworpen volgens de nieuwste normen voor stofexplosiepreventie (ATEX-richtlijnen). Hosokawa Micron B.V. is tevens actief lid van EHEDG en we houden altijd rekening met de actuele hygiënische engineering-richtlijnen, zoals EHEDG en 3-A, bij het ontwerpen, produceren en implementeren van voedselprocesapparatuur.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van suiker, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer