VOEDINGSMIDDELEN

Process technologies for tomorrow.

PROCESSSYSTEMEN VOOR HET MENGEN VAN THEE

Thee is de populairste drank op aarde en de totale wereldwijde productie van theebladeren bedraagt meer dan 5 miljoen ton per jaar. Dit is goed voor ongeveer 2,5 miljard kopjes thee. Voordat we het kunnen drinken, moet thee verschillende processen doorlopen. De bladeren worden geoogst, gedroogd en vervolgens gerold, waardoor de fermentatie begint die de bladeren hun karakteristieke smaak geeft.

Na de delicate fermentatiefase worden de bladeren gedroogd, geclassificeerd, verpakt en vervoerd. Vervolgens maken theefabrikanten hun mengsels, meestal in batchprocessen. Hier komt Hosokawa Micron om de hoek kijken. Onze Nauta® conische schroefmenger is een populaire keuze voor het mild mengen van theebladeren, theecomponenten en voor het maken van uitstekende melanges.

Homogeniseren van theemengsels

Bij het homogeniseren van theemengsels is het belangrijk om rekening te houden met de broze aard van de theedeeltjes. Daarnaast bevat de initiële deeltjesgrootteverdeling in een batch zowel fijn stof als deeltjes die tot enkele millimeters groot zijn. Deze verdeling moet ongewijzigd blijven, gelijkmatig verdeeld over de hele batch. Een korte ledigingstijd is meestal ook vereist. Soms wordt een inspectieluik toegepast om het inwendige van de menger te inspecteren en handmatig te reinigen.

Voor het maken van thee met aroma's worden bovendien vloeistoffen geïntroduceerd die gelijkmatig door de gehele batch moeten worden gemengd. De ideale menger voor het maken van gearomatiseerde thee is een Nauta-menger, typisch ons model 60-MFC-44, uitgerust met zijuitloop en vloeistofinjectie door de centrale as. Wanneer aromatisering niet noodzakelijk is, kan dit mengersegment uitstekende melanges vormen.

Probeer voordat u koopt

Hosokawa Micron beschikt over haar eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen. Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers helpen u ervoor te zorgen dat aan uw vereisten wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

Wij bieden procesapparatuur en -technologieën van individuele apparatuur tot complete op maat gemaakte systeemoplossingen. Ons principe is om hoogwaardige maar betaalbare oplossingen te leveren die voldoen aan de eisen van onze klanten en uitdagingen op de lange termijn.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van thee, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer