phone-icon
contact-icon
download-icon

Nauta® conische vacuümdroger

Onze Nauta conische vacuümdroger was één van de eerste schroef-vacuümdrogers en is ontworpen om de schijf-vacuümdroger te vervangen. Tegenwoordig bieden we een heel scala aan vacuüm drogers voor het verwerken van een groot aantal producten; van chemicaliën en metalen tot voedingsmiddelen en farmaceutische producten. Steriele, aseptische en CIP / SIP-uitvoeringen zijn mogelijk.

Energiebesparende vacuümdrogers

Drogen is verantwoordelijk voor meer dan 15% van het energieverbruik in moderne industriële processen. Dit maakt energierendement een belangrijke factor bij het ontwerpen van een vacuüm droger. Hosokawa Micron B.V. is expert in de ontwikkeling van geavanceerde vacuüm drogers en we steken veel van onze eigen energie in de ontwikkeling van vacuüm drogers die u energie zullen besparen!

Slimme vacuümdrogers

Onze vacuümdrogers kunnen allerlei materialen verwerken, zoals natte poeders, filterkoek, pasteuze producten en slurries, met name producten die zwaar, kleverig of warmtegevoelig zijn, die oplosmiddelen bevatten, giftig of zelfs explosief zijn.

Toepassingen vacuümdroger

Onze vacuümdroogapparatuur is geschikt voor lagedruk-processen en kan ook worden toegepast op andere fasen in het proces, bijvoorbeeld:

 • Reactie / kristallisatie
 • Verwarming / koeling
 • Sterilisatie
 • Vloeibaar-/vast-scheiding en ontluchting

Met onze technische expertise, praktijkervaring en proces know-how zijn wij in staat het meest geschikte vacuümdroogsysteem te ontwerpen en bouwen dat volledig aan uw proces- en producteisen voldoet. Wilt u meer weten over onze vacuümdroogsystemen? Neem gerust contact met ons op.

Nauta® conical screw dryer Nauta® conical screw dryer Nauta® conical screw dryer Nauta® conical screw dryer Nauta® conical screw dryer

De thermische energie die nodig is voor het drogen wordt in het product gebracht door een verwarmde mantel die kan worden verwarmd door verschillende media, waaronder stoom, hete olie en water. De mantel zorgt voor een snelle verdeling van de warmte in het product, gecombineerd met efficiënte menging.

Werkingsprincipe Nauta vacuumdroger

Door het vacuüm in de droger kan damp bij lage temperaturen worden verwijderd, waardoor de Nauta conische schroefvacuümdroger ideaal is voor het drogen van warmtegevoelige producten. De dampen worden verwijderd via een stoffilter dat op de ketel is aangebracht. Dit voorkomt dat het stof in het vacuümsysteem binnendringt.

De conische schroefvacuümdroger is uitgerust met een condensor met een opvangbak voor het terugwinnen van oplosmiddelen. Deze condensor kan vóór de vacuümpomp of erna worden geïnstalleerd, afhankelijk van de eigenschappen van de oplosmiddelen.

Het vochtgehalte van het product kan geregeld worden door het gewicht van het condensaat te bewaken of door de Hosokawa monsternemer te gebruiken voor het nemen van monsters uit het product in de droger.

 • Veelzijdig en multifunctioneel
 • Efficiënt drogen van losse poeders tot zware pasteuze producten en viskeuze vloeistoffen
 • Batchvolumes van 5 tot 22.000 liter
 • Geen segregatie en geen productdegradatie
 • Voldoet volledige aan internationale normen (FDA, cGMP, EHEDG)
 • Geautomatiseerde reinigingsoplossingen met ons gepatenteerde CIP-filter en CIP-skids
 • Steriele verwerking (SIP)
 • Verwisselbare mengschroef voor drogers van meer dan 20.000 liter

Nauta conische schroefdrogers zijn verkrijgbaar in vele grootten en zijn op maat gemaakt voor uw toepassing. Een aantal grootten met hun typische kenmerken is hieronder weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie over alle modellen is op aanvraag beschikbaar.

Model (watervulling)[l]5805001000500012.00022.000
Hoogte [mm] 1420 2660 3920 4460 6840 8450 9950
Breedte [mm] 600 900 1470 1720 2710 3730 4290
Netto volume (poedervulling) [l] 4,3 68 430 840 4500 12.000 22.000
Manteloppervlak [m²] 0,13 0,69 2,84 4,58 13 25 33
Max. verdamping water * [kg/h] 1 5 25 35 100 190 250
Max. verdamping ethanol * [kg/h] 3 12,5 60 85 250 400 600


* Temperatuur manteloppervlak: 50°C

Lab- en pilot vacuümdrogers

Onze laboratorium- en pilot vacuümdrogers zijn kleine vacuümdroogsystemen die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in laboratoria. Het zijn veelzijdige systemen voor uiteenlopende toepassingen.

De complete systemen, inclusief alle noodzakelijke hulpmaterialen, zijn gebouwd op roestvrijstalen skids met wielen. Ze zijn zeer geschikt voor procesontwikkeling, experimentele doeleinden en voor het onderzoeken en bepalen van optimale procesparameters. De laboratoriumdrogers zijn verkrijgbaar van 5 liter tot 20 liter en de pilotdrogers van 40 tot 120 liter.

Standaard industriële drogers

Onze industriële drogers zijn verkrijgbaar in maten tot 22 m³. Ze zijn ontworpen en gebouwd volgens industriestandaarden zoals Stoomwezen, PED, TÜV, Lloyd's, ASME, Afnor, ISPLE etc. en zijn verkrijgbaar in alle kwaliteiten roestvrij staal, Monel, nikkel, titanium, Hastelloy, enz.

Systemen op maat

Hosokawa Micron heeft 90 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van vacuümdrogers en turn-key vacuümdroogsystemen. Deze ervaring in het ontwerpen van complete installaties met procesgaranties en validatie maakt ons een waardevolle partner voor de realisatie van complete poederverwerkingsoplossingen. Ons deskundige ontwerp- en engineeringsteam zou graag met u samenwerken aan een op maat gemaakt ontwerp voor elk van onze drogers of droogsystemen.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde toepassingen

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Warmtebehandeling van voedingsmiddelen

Lees verder

Katalysatoren

Lees verder

Nucleaire toepassingen

Lees verder

Cacao

Lees verder

Gewasbeschermingsmiddelen

Lees verder

Additive Manufacturing

Lees verder

Toner (CPT)

Lees verder

Biopesticiden

Lees verder

Actieve ingrediënten (API's)

Lees verder

Polymeren

Lees verder