phone-icon
contact-icon
download-icon

Continue paddeldroger

De continue paddeldroger is een horizontale indirecte droger / koeler met hoge snelheid, geschikt voor het verwarmen en drogen van slurries, filterkoeken, pasteuze producten, poeders en granulaten. Het heeft een gepatenteerd ontwerp met een straalrotor die injectie van een gas of vloeistof door de paddels in een dunne materiaallaag mogelijk maakt, terwijl deze langs de cilindrische wand van de eenheid spiraalsgewijs beweegt. De continue paddeldroger kan worden uitgevoerd voor gebruik met verschillende warmtebronnen en heeft een groot aantal toepassingen. Het is snel en zeer effectief.

De continue paddeldroger verwerkt ook warmtegevoelige materialen, variërend van vrijstromende vaste stoffen tot natte cakes en slurries.

Continuous paddle dryer Continuous paddle dryer Continuous paddle dryer


Het natte product wordt met behulp van een doseerapparaat in de droger gevoerd. Dit doseerapparaat moet worden geselecteerd op basis van de kenmerken van het product. Het product wordt vervolgens in een dunne laag gecentrifugeerd en verwarmd door de ommantelde ketel.

De continue paddeldroger heeft drie bedrijfsmogelijkheden:

 1. Indirecte warmteoverdracht, waarbij warmte wordt geleid door de cilindrische behuizing. Deze thermische verwerkingsmethode is goed geschikt voor oplosmiddelverdampingsprocessen waarbij een kleine tegenstroom van een inert spoelgas de snelheid van massaoverdracht verhoogt.
 2. Directe warmteoverdracht: thermische verwerking waarbij warmte wordt overgedragen door convectie met een grote hoeveelheid gas. Directe warmteoverdracht wordt toegepast met behulp van een gelijkstroom materiaal en gas. De twee componenten worden stroomafwaarts gescheiden in een cycloon- of zakfilter.
 3. Een combinatie van indirecte en directe warmteoverdracht kan worden gebruikt om de energie-efficiëntie te optimaliseren en tegelijkertijd de materiaaltemperatuur te verlagen.

De mantel kan worden opgesplitst in verschillende secties, elk met zijn eigen verschillende temperatuur. De directe lucht wordt gebruikt om het oplosmiddel weg te strippen van de droger en het natte product wordt gedispergeerd en verkleind met de hoge rotatiesnelheid. Hierdoor neemt het oppervlak van het product toe en verdampt water (of andere oplosmiddelen) onmiddellijk. Het droge en fijne product wordt uitgevoerd via de uitlaatklep.

Een afzuigventilator houdt het systeem onder negatieve druk en de continue paddeldroger heeft een mechanisch roerwerk in een cilindrische behuizing met mantel, ontworpen met een groot aantal smalle, platte, verstelbare pitch-paddles om dicht langs de behuizing te vegen. De verblijftijd kan variëren van seconden tot ongeveer 20 minuten door de pitch van de paddels en de rotorsnelheid aan te passen.

Deze unieke techniek verdeelt vloeistoffen snel en transformeert producten zoals filterkoeken, slurries van centrifuges, natte vaste stoffen uit decanters en perskoek na persfiltratie in droge poeders.

Toepassingen voor de continue paddeldroger zijn onder andere:

 • Koken
 • Steriliseren
 • Drogen
 • Verwarmen
 • Koelen
 • Reageren
 • Coaten
 • De-agglomereren
 • Combinaties van bovenstaande

Afhankelijk van de toepassing kunnen verschillende warmtebronnen worden gebruikt, bijvoorbeeld:

 • Hete lucht: ofwel direct verwarmd door gas of door een warmtewisselaar
 • Stikstof: closed loop voor explosieve materialen
 • Oververhitte stoom: voor hogere capaciteiten en sterilisatie van producten

 

 • Hoge warmteoverdracht door hoge paddelsnelheid
 • Bijna propstroom-proces
 • Geschikt voor close-loop processen (bijvoorbeeld terugwinning van oplosmiddelen)
 • Variabele verblijftijd variërend van enkele seconden tot ongeveer 20 minuten
 • Verschillende temperaturen voor verschillende secties van de ommantelde ketel


De continue paddeldroger is verkrijgbaar in vele grootten. Een aantal grootten met hun typische kenmerken is hieronder weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie is op aanvraag beschikbaar.

Model (Ø - L) [m] 0,20 - 1.25 1,00 - 7,10 2,24 - 15,00
Warmteoverdrachtoppervlak [m²] 0,7 19 107
Doorsnedeoppervlak [m²] 0,03 0,52 2,30
Max. geïnstalleerd vermogen [kW] 4 75 200
Max. rotatiesnelheid rotor [r/min] 1520 310 100

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op: