phone-icon
contact-icon
download-icon

Continue schijvendroger

De continue schijvendroger gebruikt hete lucht of gas als droogmedium in combinatie met een verwarmingsmantel en een verwarmingsrotor. De rotor bestaat uit speciale, verwarmde schijven in een cilindrische behuizing met mantel. Het is een langzame, horizontale, indirecte droger, geschikt voor het verwarmen en koelen van verschillende soorten producten, zoals filterkoeken, poeders, viskeuze materialen en korrels.

Het is een compacte droger die een hoge warmteoverdracht van 85 tot 300 W/m²K combineert met hoge oppervlakte-/volumeverhoudingen. De verblijftijd kan variëren van enkele minuten tot meerdere uren, waardoor de continue schijvendroger veelzijdiger is dan de meeste andere indirecte warmtewisselaars.

Continuous disc dryer Continuous disc dryer Continuous disc dryer Continuous disc dryer Continuous disc dryer Continuous disc dryer


De rotor is ontworpen met verticaal gemonteerde, dubbelwandige holle schijven. Het verwarmingsmedium stroomt door de rotor, de schijven en de dubbelwandige mantel om de rotor, waarbij de schijven 85% van het totale verwarmingsoppervlak vormen.

De rotorsnelheid varieert van 0,1 tot 0,5 m/s en is niet afhankelijk van de verblijftijd, waardoor optimale menging en optimale warmteoverdracht mogelijk is. De verblijftijd kan worden ingesteld van enkele minuten tot meerdere uren, afhankelijk van de processpecificaties.

Het natte product wordt in de inlaat van de schijvendroger gevoerd en de roterende schijven transporteren het product naar de uitlaat. De ketel heeft een gemiddelde productvoorraad van 60 tot 90% van het ketelvolume.

Tussen de schijven bevinden zich stationaire ploegen of breekstangen om een betere menging te verkrijgen en om materiaalophoping op het warmteoverdrachtsoppervlak te voorkomen. Gecombineerde verwarming van de rotor en de mantel resulteert in een efficiënte warmte-overdracht en het droge product wordt afgevoerd bij de uitlaatpoort.

De dubbele schijf biedt 20-30% meer warmte-overdrachtsoppervlak binnen dezelfde hoeveelheid vloeroppervlak als de schijvendroger met één rotor. Met twee in elkaar grijpende rotoren kan deze droger omgaan met lichte, pluizige materialen, vezelmassa's en niet-vrijstromende producten.

Deze droger kan worden gebruikt voor batch- of continue werking en kan zowel onder druk als onder vacuüm werken.

Om de optimale configuratie van de schijvendroger voor uw specifieke proces(sen) te bepalen beschikken wij over een exemplaar in onze testfabriek.

 

  • Geschikt voor verwarmen, drogen, koelen, reageren, coaten en/of de-agglomereren
  • Kan een verscheidenheid aan producten verwerken, zoals natte poeders, natte cakes, slurries en viskeuze materialen
  • Geschikt voor batch- of continue werking, ook onder druk of vacuüm
  • Regelbare verblijftijd (15 tot 60 minuten)
  • Breed scala aan warmteoverdrachtscoëfficiënten, verblijftijden en temperatuurprofielen in één eenheid
  • Energiezuinig met een thermisch rendement van 1,1 - 1,4 kg stoom per kg verdampt water
  • Compact ontwerp met een hoog warmteoverdrachtsoppervlak, tot 540 m²


De schijvendroger is verkrijgbaar in vele grootten. Een aantal grootten met hun typische kenmerken is hieronder weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie is op aanvraag beschikbaar.

Model (Ø - L) [m] 0,63 - 2,00 1,25 - 5,00 1,60 - 7,00 2,50 - 10,00
Nuttig volume [m³] 0,6 5,2 12,3 37
Warmte transfer area [m²] 11,2 86 189 572
Geïnstalleerd rotorvermogen
(elektrisch)
[kW] 4 22 51 110
Verdampingscapaciteit
ΔT=200°C, U=150 W/m²K
[kg/h] 554 4256 9353 28 307

Om de optimale configuratie van de continue schijvendroger voor uw specifieke proces(sen) te bepalen beschikken wij over een exemplaar in onze testfabriek.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde toepassingen