phone-icon
contact-icon
download-icon

Flexomix continue agglomereersysteem

Het Flexomix Agglomereersysteem is een compacte installatie voor het continu mengen en agglomereren (ook wel: nat granuleren) van poeders. Hierbij ontstaan deeltjes met een typische deeltjesgrootte van 0,2 tot 1,2 mm, een poreuze, framboosachtige structuur, goede oplosbaarheid en goede stromingseigenschappen. De capaciteit kan - afhankelijk van de toepassing - variëren van 50 tot 40.000 kg/uur.

Het Flexomix Agglomereersysteem is een combinatie van twee bewezen Hosokawa technologiën: de Flexomix continue menger/agglomerator en de Schugi® wervelbeddroger en -koeler. Dit gecombineerde ontwerp biedt een optimale procesbeheersing en maakt de Flexomix tot het ultieme poederverwerkingssysteem.

Flexomix agglomeration system Flexomix agglomeration system Flexomix agglomeration system FXD-250 mixer/agglomerator Flexomix agglomeration system Flexomix agglomeration system Flexomix agglomeration system Fluid bed dryer Flexomix agglomeration system Fluid bed dryer Flexomix agglomeration system

De Flexomix bestaat uit een verticale rotor met mengelementen die op hoge snelheid draait in een flexibele buis. Om te voorkomen dat zich product hecht aan de binnenkant van de buis, wordt deze aan de buitenkant continu gemasseerd. Hiertoe beweegt een set van wieltjes voortdurend over de buis op en neer. Voor de beeldvorming wordt opgemerkt dat de vulgraad van de mengkamer slechts enige procenten bedraagt. Afhankelijk van de specifieke toepassing kunnen de rotor, mengelementen en flexibele buis uit diverse materialen worden vervaardigd. Ook het aantal mengelementen en de geometrie ervan wordt op de applicatie afgestemd.

Flexomix mixer/agglomerator

De Flexomix wordt door middel van een doseerunit gecontroleerd met poeders gevoed. De installatie wordt verder voorzien van aansluitingen voor de toevoer van vloeistoffen. In de zelfreinigende Flexomix worden vloeistoffen en poeder intensief gemengd, waarbij deeltjes aan elkaar plakken en een granulaat vormen. De verhouding poeders/vloeistoffen en de procesomstandigheden bepalen de grootte van de granulaten.

Kenmerkend voor de Flexomix is dat een aantal verschillende poeders en vloeistoffen in één stap kunnen worden verwerkt. De verblijftijd van de grondstoffen in de installatie bedraagt typisch minder dan een seconde. De hoeveelheid ingebrachte energie is met het toerental van de rotor nauwkeurig te regelen. De Flexomix is eenvoudig toegankelijk voor inspectie en reiniging.

Schugi® wervelbeddroger

Het granulaat wordt opgevangen in een Schugi® wervelbeddroger en -koeler, waarna het granulaat wordt gezeefd en uiteindelijk verpakt. Hosokawa Micron verzorgt ook de ontstoffing en besturing van het complete proces. De Schugi® wervelbeddroger is speciaal ontworpen voor dit systeem als stationaire eenheid zonder bewegende delen, waardoor deze perfect geschikt is voor opschaling tot vrijwel iedere omvang.

Schugi® wervelbeddroger en -koeler

Demonstratievideo Flexomix Agglomereersysteem

  • Continu-proces
  • Compact ontwerp in capaciteiten van 50 kg/h tot 40.000 kg/h
  • Separate verwerkingseenheden voor zowel agglomereren als drogen/koelen voor optimale procesbeheersing
  • Meerdere, simultane vloeistoftoevoeging mogelijk
  • Verticale mixer/agglomerator met zelfreinigende mengkamer
  • Integrale systeembenadering

Schugi wervelbeddrogers zijn leverbaar in grootten (luchtdistributieplaatoppervlak) van 0,25 tot 20 m² of meer. De grootte van de droger wordt meestal bepaald door te testen in ons testcentrum in Doetinchem en is o.a. afhankelijk van de productdoorvoer, verdampingscapaciteit, PSD (particle size distribution), luchttemperatuur en uiteindelijke producttemperatuur.

De Flexomix is verkrijgbaar in diverse modellen. Hieronder worden enkele typische kenmerken weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie is op aanvraag beschikbaar.

Model[-]  FXD-
100
  FXD-
160
  FXD-
220
  FXD-
250
  FXD-
335
  FXD-
400
Lengte [mm] 520 702 976 976 1270 1270
Breedte [mm] 650 620 880 880 1100 1100
Hoogte incl. motor [mm] 1265 1500 1967 1967 2270 2910
Capaciteit
(stortgewicht 0,5 kg/l)
[kg/h]   100 -
400
  250 -
1000
  800 -
2500
  2000 -
4000
  3000 -
10.000
  8000 -
40.000
Typisch motorvermogen [kW] 3 7,5 7,5 - 10 11 - 15 22 - 45 37 - 75

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde toepassingen

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Superabsorberende Polymeren

Lees verder

Cacao

Lees verder

Wasmiddelpoeders

Lees verder

Gewasbeschermingsmiddelen

Lees verder

Zetmeel

Lees verder

Suiker

Lees verder

Carbon Black

Lees verder