phone-icon
contact-icon
download-icon

Nauta® Minimix labmenger

De Nauta® Minimix is een conische schroefmenger, speciaal ontwikkeld voor R&D-werkzaamheden. Het biedt hoogwaardige poedermengsels zonder het risico van productvervorming. De mengresultaten bieden betrouwbare procesinformatie om uw proces op te schalen naar productieniveau. Het ontwerp van de Minimix is gebaseerd op de Nauta® conische schroefmenger, de meest gebruikte mengtechnologie voor hoge nauwkeurigheid en laag-intensief mengen van vrijstromende poeders en pasteuze producten. De Nauta® Minimix is verkrijgbaar in drie maten: 5, 10 en 20 liter.

Typische toepassingen:

  • Laag-intensief mengen van vrijstromende, fragiele en/of segregatieve poeders
  • Mengen van pasteuze producten en slurries
  • Vloeistoftoevoeging aan poeders en pasteuze producten
  • Temperatuurbehandeling, koelen/verwarmen
  • Reactorvat onder druk- of vacuümcondities (speciale optie)
  • Live hopper voor kleverige of segregatieve producten
Nauta® Minimix

Het werkingsprincipe van de Nauta menger berust op de driedimensionale mengwerking die ontstaat door een combinatie van roterende elementen in één conische mengketel. De mengschroef transporteert het product van onder naar boven. De roterende zwenkarm beweegt de mengschroef gelijktijdig en continu langs de mengerwand, waardoor convectieve en afschuifkrachten ontstaan.

Door de conische ketelvorm nemen de stromingssnelheden van het door zwaartekracht terugstromende product toe naarmate de diameter van de ketel afneemt. Op deze wijze wordt een snelle en intensieve menging verkregen bij een gering krachtverbruik en een zeer hoge mengnauwkeurigheid.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde toepassingen

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Diverse toepassingen

Lees verder