phone-icon
contact-icon
download-icon

Cyclomix | high-shear impact menger

De Cyclomix is een multifunctionele, high-shear impact menger en agglomerator die geschikt is voor diverse toepassingen. Hij combineert verschillende processen in één enkele machine en is de ideale keuze voor een intensieve thermische verwerking met een hoge energie-invoer; hoge dispersiegraad en homogeniteit en ultrakorte cyclustijden. Hij verwerkt ook gemakkelijk pasteuze producten, vloeistoffen en slurries met verschillende eigenschappen.

High shear impact mixer (Cyclomix) High Shear Impact Mixer (Cyclomix) - 50 ltr High Shear Impact Mixer (Cyclomix) - 50 ltr Cyclomix 5 liter pharma blender Mini Cyclomix pharma blender Cyclomix 75 liter pharma blender Cyclomix 50 liter pharma blender Cyclomix 50 liter pharma blender Cyclomix 150 litres Cyclomix 500 litres Cyclomix 500 litres

De mengketel van de Cyclomix is conisch gevormd en heeft een centrale rotor die draait met een snelheid tot 30 m/s. De snelheid van de rotor creëert centrifugale krachten die het product naar de vaatwand verplaatsen waar de vorm van de ketel een opwaartse beweging veroorzaakt. Het deksel leidt het product naar het midden van de menger en bovenaan dispergeert een impact mes op efficiënt wijze cohesieve poeders en vloeistoffen.

De Cyclomix kan een hoge mate van vloeistofdispersie en agglomeraatgrootte-homogeniteit bereiken bij zeer korte verwerkingstijden. Langs de wand wordt een zone met hoge afschuivingskrachten gecreëerd die leiden tot snelle opbouw van agglomeraten en het impact mes beheerst de maximale agglomeraatgrootte.

Werkingsprincipe Cyclomix

Dit intensieve mengproces vlakbij de wand verzekert een efficiënte warmteoverdracht tussen de temperatuurgeregelde mantelwand en het product. Dit maakt een optimale temperatuurbeheersing van het product mogelijk en zeer nauwkeurige agglomeratie met smeltbindmiddelen en het snel drogen van vochtige agglomeraten.

De Cyclomix is een multifunctionele, high shear impact menger die geschikt is voor diverse toepassingen. Hij combineert verschillende processen in één enkele machine en is de ideale keuze voor het intensief thermisch verwerken met hoge energie-invoer; hoge dispersiegraad en homogeniteit en ultra-korte cyclustijden.

Toepassingen omvatten onder meer:

 • Intensief mengen van cohesieve poeders, slurries en vloeistoffen
 • Agglomereren door de warmte- of vloeistoftoevoeging
 • Coating van poeders met poeders of vloeistoffen
 • Dispersie van pigmenten
 • Metallic bindmiddelverwerking van poederlakken
 • (Vacuum) drogen bij lage temperatuur met vloeistofterugwinning
 • Langzaam mengen van cohesieve poeders, slurries en vloeistoffen
 • Verdichten van poeders
 • Sferonisatie deeltjes
 • Malen & de-agglomereren
 • Verwarming en koeling
 • Chemische reacties

Demonstratie Cyclomix batchmenger

De Cyclomix high-shear impact menger/agglomerator is verkrijgbaar in verschillende grootten, beginnend bij 100 ml (Mini-Cyclomix lab menger). Van een aantal standaardmodellen zijn hieronder enkele typische kenmerken weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie over alle modellen is op aanvraag beschikbaar.

Volume
[l]5155015050010002000
Keteldiameter [mm] 300 530 650 950 1400 1840 2250
Uitlaatdiameter [mm] 80 100 150 200 300 350 400
Hoogte, incl. motor [mm] 280 670 713 823 1178 2657 3125
Typisch motorvermogen [kW] 0,75 - 5,5 1,5 - 15 4 - 30 11 - 75 30 - 110 45 - 160 65 - 240

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde toepassingen

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Inhalatiepoeders (DPI's)

Lees verder

Suiker

Lees verder

Toner (CPT)

Lees verder