TESTCENTRA

Voor tests op lab- en productieschaal

TESTEN & PRODUCTONTWIKKELING

Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem voor uw product te bepalen. We kunnen testen uitvoeren van lab- tot productieschaal.

Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat. Naderhand ontvangt u van ons een gedetailleerd testrapport met de resultaten.

DOETINCHEM, NEDERLAND

Hosokawa Micron B.V. beschikt over een testcentrum van ruim 2000 m², uitgerust met 30 machines en testmogelijkheden voor:

 • Batch mengen van 1 tot 6000 liter
 • Continu mengen van 100 tot 1500 kg/h
 • Batch vacuum drogen van 5 tot 6000 liter
 • Batch vriesdrogen van 1,5 tot 800 liter
 • Continu drogen van 1 tot 250 kg/h (verdamping)
 • Continu agglomereren van 100 tot 1500 kg/h

 

AUGSBURG, DUITSLAND

Hosokawa Alpine AG beschikt over een testcentrum van 3000 m² met meer dan 60 machines en complete systemen voor alle basisbewerkingen van mechanische en thermische procestechnologie. Aanvullend is er een laboratorium met tal van ultramoderne meet- en testeenheden voor de bepaling van poedereigenschappen. De testfaciliteiten in Augsburg omvatten mogelijkheden voor onder andere:

 • Malen
 • Granuleren
 • Classificeren
 • Zeven / separeren

LEINGARTEN, DUITSLAND

Hosokawa Alpine Compaction beschikt over een testcentrum van 325 m² verdeeld over twee ruimten, waarvan één farma-ruimte, met diverse testmogelijkheden op het gebied van:

 • Compacteren
 • Granuleren
 • Malen

RUNCORN, VERENIGD KONINKRIJK

Hosokawa Micron Ltd. is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en installatie van apparatuur en systemen voor hygiënisch vullen en wegen, containment- en nanotechnologieën. In het Verenigd Koninkrijk biedt het bedrijf OEL-testdiensten, waaronder downflow booths, vul- en weegsystemen, laminar flow booths, isolatoren, gloveboxes en klasse 1 nucleaire containmentsystemen.

Hosokawa Micron Ltd. biedt ook de mogelijkheid containment-testen uit te voeren voor apparatuur van andere fabrikanten. Klanten kunnen daarbij verzekerd zijn van de hoogste normen en dezelfde validatiegaranties die gelden voor Hosokawa Micron-apparatuur.

TESTBEGELEIDING OP AFSTAND

U kunt de proeven in ons testcentrum persoonlijk bijwonen of op afstand via een videoverbinding: Samen beginnen we de dag met een online vergadering om de doelstellingen van de dag te bevestigen. We volgen de tests en bespreken het proces met onze deskundigen via webcams en bekijken de monsters van het eindproduct van dichtbij. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken die aan uw eisen voldoen.

IS TESTEN NOODZAKELIJK?

Als we het gedrag van poeders konden samenvatten in een aantal regels, met andere woorden, als de resultaten voorspelbaar zouden zijn, dan was testen onnodig. De realiteit is echter anders. Testen is niet alleen noodzakelijk; het is de basis voor ieder succesvol product of proces.

Hosokawa Micron helpt haar klanten graag bij het testen van hun laatste ideeën en vereisten en met onze moderne testfaciliteiten kunnen we u helpen theorie in praktijk te brengen.

Voor een soepel verloop werken onze ervaren procesingenieurs nauw met u samen om u te adviseren en de beste oplossing voor uw proceseisen te ontwikkelen.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over mogelijkheden op het gebied van productproeven en procesontwikkeling, neem contact met ons op.

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer