CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

PROCESAPPARATUUR VOOR POLYMEREN

Hosokawa Micron biedt de kunststofindustrie van een breed scala aan procestechnologieën en systemen voor de productie van (speciale) polymeren.

Drogen

De Nauta® vacuümdroger is de ideale oplossing voor het drogen na synthese, door het toepassen van vacuüm en warmte om alle vloeibare componenten te verdampen en ook om het product uit te harden. Als het kookpunt van de vloeistof hoger is dan het smeltpunt van het polymeer, kan de waardevolle ‒ gewoonlijk giftige en ontvlambare ‒ vloeistof (monomeer) tijdens de condensatiestap op een gecontroleerde manier worden teruggewonnen.

De Nauta vacuumdroger kan een aantal opeenvolgende processtappen uitvoeren in één apparaat, zonder tussentransport, wat een groot voordeel is als contaminatie vermeden moet worden. Een ander voordeel van deze droger is dat de temperatuur waaraan het polymeer wordt blootgesteld laag kan worden gehouden en er geen kwaliteitsverlies optreedt.

Nauta® vacuümdroger

Mengen

Nauta® conische schroefmengers kunnen polymeren met additieven mengen om producteigenschappen te verbeteren, zoals stromingseigenschappen en statische ontlading. Nauta mengers kunnen ook worden gebruikt voor het recyclen van afval- tot virgin materiaal: offline voor voormengen of online met semi-continue productie.

Extrusie

Veel polymeren worden geëxtrudeerd om eindproducten te verkrijgen of om in pellets te worden gesneden. Belangrijk voor extrusie is dat het vochtgehalte extreem laag is, ook moeten virgin polymeren homogeen in de extruder worden ingevoerd. De Nauta® conische schroefdroger voldoet aan beide eisen in één apparaat.

Coaten

De Nauta® conische schroefmenger is geschikt voor het coaten van polymeren met pigmenten voor extrusie. Voor het coaten in continue processen kan een continue paddelmenger worden gebruikt.

Productontwikkeling

Polymeerproducenten ontwikkelen voortdurend speciale producten met aangepaste eigenschappen. Deze hoogwaardige producten vereisen steeds complexere productiemethoden. Met onze kennis, apparatuur en vooral onze proeffabriek is Hosokawa Micron een ideale partner om nieuwe polymeerproductieprocessen te helpen ontwikkelen.

Testen & Procesontwikkeling

Proeffabriek in Doetinchem Proeffabriek in Doetinchem

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van polymeren, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.