Superabsorberende Polymeren

Superabsorberende polymeren (SAP) zijn polymeren die een grote hoeveelheid vloeistof kunnen absorberen en vasthouden. Waterabsorberende polymeren (hydrogels) zijn zelfs in staat om tot 500 hun eigen gewicht in water te absorberen en vasthouden. Het materiaal zwelt daarbij op tot een hydrogel die tot meer dan 99% uit water kan bestaan. Het houdt het vocht ook vast onder druk. SAP's worden vooral gebruikt in luiers en incontinentieproducten; ze zijn ervoor verantwoordelijk dat luiers zeer dun kunnen zijn.

Mengen en drogen gecombineerd

Hosokawa's Flexomix technologie wordt veel ingezet om surface cross-linking agents aan SAP's toe te voegen. Het kan worden gebruikt om poeder en vloeistof in de juiste verhoudingen te doseren om een homogeen mengsel te creëren en is zelfreinigend om productophoping te voorkomen, wat vaak een probleem kan zijn bij SAP-productie.

Na het mengen kan het product thermisch worden behandeld met behulp van een continue schijvendroger. De continue schijvendroger verplaatst het product voorzichtig terwijl het product wordt verwarmd. In verhouding tot zijn compacte formaat heeft de continue schijvendroger een zeer grote warmtecoëfficiënt en een zeer groot oppervlak voor energieoverdracht, hetgeen hem erg geschikt maakt voor de warmtebehandeling van SAP's.

Wist u dat?

70% van de baby's ter wereld slapen droger en fijner dankzij Superabsorberende Polymeren die geproduceerd zijn met Flexomix agglomereertechnologie!

De belangrijkste toepassing van superabsorberende polymeren is in hygiëneproducten voor éénmalig gebruik zoals luiers, incontinentiemateriaal en hygieneproducten voor vrouwen. Ze absorberen vloeistoffen om een gel te vormen, wat lekkage voorkomt. Andere toepassingen zijn waterblokkeringstoepassingen in elektrische stroomkabels, optische kabels, constructiewerken, voedselverpakkingen en landbouwkundige bodemverbeteraars.

Try before you buy

Nog niet overtuigd? Overweeg dan om uw toepassing eerst te testen op onze testsysteem in ons state-of-the-art testcentrum in Doetinchem. We bieden daar tevens diensten op het gebied van loonproductie.

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u meer informatie over deze toepassing, neem dan contact
met ons op. Bel +31 314 373 333 of vul het contactformulier in.