Verdikkingsmiddelen

Verdikkingsmiddelen, ook wel stabilisatoren of geleermiddelen genoemd, bestaan uit verbindingen met een hoog moleculair gewicht - gewoonlijk eiwitten zoals gelatine of complexe koolhydraten zoals pectinen, zetmeel, alginaten en gommen. De grootste uitdaging bij het verwerken van verdikkingsmiddelen is kruisbesmetting. Hun samenstelling maakt ze moeilijk te verwerken als ze vochtig zijn en dat veroorzaakt problemen bij het reinigen van apparatuur in de proceslijn.

Hosokawa Micron is gespecialiseerd in het ontwerp van complete systemen voor het verwerken van verdikkingsmiddelen: complete systemen die kruisbesmetting voorkomen en residu minimaliseren.

Collageen peptiden

Gelatine

Zetmeel

Opwerken van reststromen

Het verwaarden van reststromen is een hot topic binnen de voedingsmiddelenindustrie, waarbij droogprocessen vaak een belangrijke rol spelen aan de grondstof- en de energiekant.

loonproductie

Loonproductie

Hosokawa biedt loonproductiefaciliteiten voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, classificeren en verdichten.Lees verder

engineeringsdiensten

Engineeringsdiensten

Hosokawa Micron biedt u de uitgebreide ervaring en superieure competenties van ons hooggekwalificeerde engineering-team bij het ontwerpen en ontwikkelen van procesoplossingen.Lees verder