VOEDINGSMIDDELEN

Process technologies for tomorrow.

WARMTEBEHANDELING VAN VOEDINGSMIDDELEN

Veel voedingsproducten moeten met warmte worden behandeld om ze geschikt te maken voor menselijke consumptie. Stoom is een veelgebruikt medium vanwege zijn eigenschappen. Stoom doodt pathogene bacteriën gemakkelijk, heeft goede thermische eigenschappen, is inert (geen zuurstof) en schoon. Als stoom oververhit is, wordt het een gas en kan het ook voor droogdoeleinden worden gebruikt. Hosokawa Micron biedt verschillende soorten procesapparatuur die stoom gebruiken.

HSSP sterilisatieproces

HSSP is een flexibel batch sterilisatieproces op basis van de Nauta® conische droger. Het is met name geschikt voor de hittebehandeling van producten als kruiden, specerijen en thee.

Nauta® conische vacuumdroger

Het werkingsprincipe van HSSP omvat zes stappen voordat een product wordt gesteriliseerd. Grondstof in big bags of zakken wordt met de hand gelost in de Nauta® sterilisator (stap 1). Alle volgende stappen van het HSSP-proces zijn volledig geautomatiseerd. Er wordt een recept geselecteerd op de schakelkast en kort daarna wordt het behandelingsproces gestart. De sterilisator wordt onder vacuüm gebracht, warmte wordt via de wand van de sterilisator aan het product toegevoegd en het mengsel wordt gehomogeniseerd. Stoom wordt gedurende een zeer kort moment geïnjecteerd om kwaliteitsverliezen te minimaliseren.

De volgende stap is het na-drogen, waarbij het gecondenseerde water wordt verdampt onder vacuümomstandigheden. Een koelwatercondensor houdt de verdampte waterdampen en etherische olieverliezen tegen. Het vochtgehalte van het gesteriliseerde product bepaalt de duur van de stap na het drogen. In stap 5 wordt het product gekoeld onder atmosferische omstandigheden. Tijdens deze fase is het mogelijk om sommige oliën opnieuw in het product te introduceren. Het product is klaar voor ontlading van de Nauta® sterilisator. Tijdens het lossen worden eventuele klonten in poedervormige producten verwijderd voor het inpakken of laden in een container.

HSSP is een volledig geautomatiseerd proces waarbij elk product zijn eigen specifieke warmtebehandeling nodig heeft. Reiniging tussen batches is niet nodig omdat de hoeveelheid die in de sterilisator achterblijft minimaal is. Het is eenvoudig te integreren met een batch-traceringssysteem zoals SCADA.

Warmtebehandeling en drogen met een maaldroger

Een geheel ander proces is een continu stoombehandelingsproces op basis van een Drymeister (DMR) maaldroger. Het is een snelle en energiezuinige methode waarbij waardevolle voedingsstoffen zoals vitamines en eiwitten behouden blijven.

Drymeister (DMR-H) flash droger

Water wordt verwarmd om oververhitte stoom te produceren en verandert het in een inert gas met droog- en sterilisatiemogelijkheden. Tijdens het flashdroogproces wordt de temperatuur boven 100°C gehouden om condensatie in het systeem te voorkomen en de productkwaliteit te waarborgen. Nat product afkomstig van filterpersen en centrifuges of productslurries worden middels schroeftransport of direct in de flash droger gepompt. De convectieve flash droger is voorzien van een dispersie / maalgedeelte (voor ogenblikkelijk drogen van natte cakes of slurries) en een zifter in de bovenkant van de droger (voor regeling van deeltjes).

Oververhitte stoom wordt onderin de droger gebracht, net onder het dispersiegedeelte. De cycloon die na de flash droger is geïnstalleerd, scheidt gedroogd product en oververhitte stoom en levert een droog en steriel poeder op. De oververhitte stoom wordt vervolgens teruggevoerd door een transportblazer en teruggevoerd naar de superverhitter voor hergebruik in het droogproces. Overtollige stoom wordt uit het systeem verwijderd en is beschikbaar als warmtebron.

Dit flash-droogproces is efficiënt, zeer snel, steriliseert het product, is veilig (geen zuurstof), er is geen risico op een stofexplosie en het is in overeenstemming met ATEX-richtlijnen. Enkele typische producten waarvoor het Drymeister (DMR-H) droogsysteem zeer geschikt is gebleken, zijn zetmeel, meel, calciumcarbonaat, vis- en plantaardige resten.

Testen & Procesontwikkeling

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de warmtebehandeling van voedingsmiddelen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.