WERKEN & LEREN

bij Hosokawa Micron

JE KOMT ONS DAGELIJKS TEGEN

De naam Hosokawa Micron komt niet iedereen direct bekend voor.
Toch spelen onze procestechnologieën vermoedelijk een grotere rol in je dagelijks leven dan je je realiseert.

IN HUIS

Om waspoeders te produceren die gemakkelijk oplossen in water en je shirts niet laten verkleuren zijn complexe processen nodig. Onze Flexomix technologie is daarvoor zeer geschikt en daarom populair onder wasmiddelfabrikanten. 70% van alle baby's ter wereld slaapt droger en fijner dankzij luiers die super-absorberende polymeren bevatten, eveneens geproduceerd met Flexomix agglomereersystemen van Hosokawa.

ETEN EN DRINKEN

Wie bezondigt zich niet af en toe aan snoep, chocola of chips? De kans is groot dat de ingrediënten ervan gemengd zijn met mengers van Hosokawa. Oplospoeder voor chocoladedranken, zelfgemaakt of uit een automaat, mag niet stuiven maar moet wel makkelijk oplossen in water of melk. Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, met meng, maal- en agglomereerapparatuur van Hosokawa bijvoorbeeld.

Andere voedingsproducten die worden geproduceerd met behulp van Hosokawa-apparatuur zijn bijvoorbeeld babymelkpoeder, allerlei bakkersingrediënten, instant soep, het paneermeel voor de meeste kroketten die in Nederland gemaakt worden en kruidenmengsels voor allerlei voedingsmiddelen.

GEZONDHEID

Bijna iedereen neemt wel eens aspirine of paracetamol. Deze pijnstillers worden in Europa onder andere geproduceerd met behulp van onze Nauta vacuümmengers en -drogers en buiten Europa met onze Drymeister flash droger. De Hosokawa Cyclomix wordt veel gebruikt voor het mengen van inhalatiepoeders voor astmapatiënten.

PERSOONLIJKE VERZORGING

Veel lichaamsverzorgingsproducten bevatten ingrediënten die verwerkt zijn met behulp van onze meng-, droog- en agglomereerapparatuur. Diverse cosmeticaproducten worden gemengd en gecoat in onze hoogtoerige Cyclomix-mengers, waardoor een hoge kleuropbrengst ontstaat met minder kleurstof. Sommige ingrediënten worden vermalen met kogelmolens van Hosokawa Alpine

MOBILITEIT

Om de remmen van je fiets, brommer of auto te produceren wordt ijzerpoeder gebruikt. De exacte samenstelling is zeer belangrijk voor de kwaliteit en veiligheid en dat wordt bereikt door zeer nauwkeurig te mengen in Hosokawa-mengers. Hosokawa technologie wordt tevens gebruikt bij de productie van geavanceerde polymeren voor Formule 1 auto's.

Er zijn nog vele andere producten die worden gemaakt met behulp van Hosokawa-apparatuur, bijvoorbeeld tonerpoeder voor printers, cement, poeders voor diervoeding, geneesmiddelen en nog veel meer. De lijst met toepassingen is gewoonweg te lang om op te noemen.

Zie je dat je ons vaker tegenkomt dan je je waarschijnlijk hebt gerealiseerd?

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over ons bedrijf en onze procestechnologieën, neem gerust contact met ons op.

phone-icon
contact-icon

DUURZAAM BEDRIJF

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.