Over Hosokawa Micron

Hosokawa Micron B.V. ontwerpt en vervaardigt hoogwaardige machines en complete systemen voor de poederverwerkende en stortgoedindustrie. We zijn een zelfstandig Achterhoeks bedrijf met ongeveer 185 medewerkers, gevestigd in Doetinchem.

Ons bedrijf kent een platte organisatiestructuur met korte lijnen en een plezierige, informele sfeer en een grote diversiteit in afdelingen en disclipines.

Onze Achterhoekse roots gaan terug tot 1928. Sinds 1983 maken we deel uit van de Japanse Hosokawa Micron Group, wereldleider op het gebied van poederprocestechnologie, met vestigingen op drie continenten. Deze overname verstevigde niet alleen onze wereldwijde concurrentiepositie, het onderling delen van kennis en ervaring bevordert ons vermogen om onze technologieën continu te blijven doorontwikkelen.

In Doetinchem beschikken we over uitgebreide test- en (loon)productiefaciliteiten en zijn we met name gespecialiseerd in technologieën om poeders te mengendrogen en/of agglomereren (kleine deeltjes aan elkaar 'plakken' tot grotere deeltjes). Onze klanten bevinden zich over de hele wereld en zijn actief in onder meer de chemische, farmaceutische, mineraal-, metaal-, nucleaire en voedingsmiddelenindustrie.

Wat ons bedrijf extra interessant maakt? Met de procesapparatuur die wij ontwikkelen en bouwen maken onze klanten producten die wij — direct of indirect — allemaal gebruiken. Zonder dat je het beseft spelen onze technologieën daarmee een belangrijke rol in vrijwel ieders dagelijks leven.

Lees maar »